Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Γιώργος Γιαμαρέλος: « Απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης, στον Μεγάλο Έλληνα, Αριστοτέλη Ωνάση.»                  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΩΡΩΠΟ
ΤΗΣ  ΕΛΠΙΔΑΣ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
                                           
                                                   Ωρωπός, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

                        Εισήγηση


 Θέμα:
« Απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης,
στον Μεγάλο Έλληνα,
Αριστοτέλη Ωνάση.»

 Κε Πρόεδρε, κε Δήμαρχε, κες και κοι συνάδελφοι,
Από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ωρωπού, αλλά και ως ιατρός του ΕΣΥ που συνταξιοδοτήθηκα με το βαθμό του διευθυντή του τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής  μετά από 40 σχεδόν χρόνια έμμισθης νοσοκομειακής ιατρικής υπηρεσίας στο Ιπποκράτειο Αθηνών, επιθυμώ να ανακοινώσω στο Σώμα ότι κατά την διάρκεια της νοσηλείας μου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εντυπωσιάσθηκα ευχάριστα από τις πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα πολίτη και όχι μόνο το ΩΚΚ.
Οι υπηρεσίες αυτές ανά τομέα όπως π.χ καρδιοχειρουργικό, νοσηλευτικό,
Διοικητικό, κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής κ.λ.π. αλλά και στο σύνολό τους, το κατατάσσουν, τεκμηριωμένα, μεταξύ των καλλιτέρων καρδιοχειρουργικών κέντρων παγκοσμίως.
Στο διάστημα της νοσηλείας μου σκεφτόμουν ότι σ’ αυτό το καρδιοχειρουργικό κέντρο νοσηλεύτηκαν πρωθυπουργοί, υπουργοί,
βουλευτές , νομάρχες, δήμαρχοι  κ.λ.π., όμως δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος τουλάχιστον, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, που να φέρει το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, ως ελάχιστη οφειλόμενη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης της πολιτείας και της κοινωνίας.
 Τότε γεννήθηκε η ιδέα να προτείνω στο δημοτικό μας συμβούλιο να τιμήσουμε εμείς πρώτοι, ο δήμος Ωρωπού, τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Στο πρόσωπο του  Αριστοτέλη Ωνάση τιμώνται:
 ο  Μικρασιατικός  Ελληνισμός,   
 ο Απόδημος Ελληνισμός,
 ο Έλληνας Μετανάστης,
 ο Ελληνας Εφοπλιστής,
 ο Ελληνας Επιχειρηματίας,
 οι Αρετές των Αυτοδημιούργητων Ελλήνων,
 o  Λάτρης των γραμμάτων, των τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού,
 ο Μεγάλος Εθνικός Ευεργέτης, που με την διαθήκη του ιδρύεται το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης,  βασικές προτεραιότητες του οποίου είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, η υγεία και η κοινωνική αλληλεγγύη.
 Όλες οι δραστηριότητες του κοινωφελούς αυτού ιδρύματος σχετίζονται με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό.
Μέσα από το κοινωφελές αυτό ίδρυμα ξεπήδησαν μέχρι τώρα:
 Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Η στέγη γραμμάτων και τεχνών.
Το θυγατρικό ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη.
Τα κοινωφελή έργα,( όπως π.χ. η συμμετοχή στη ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.).
Οι υποτροφίες Ωνάση,(χιλάδες υποτροφίες σε Έλληνες και Αλλοεθνείς.).
Τα διεθνή βραβεία Ωνάση.
Και πολλά άλλα.
       Εκτιμώ ότι μια τέτοια ενέργεια , ενώ θα έλθει να καλύψει αμέλειες και παραλείψεις  της Πολιτείας και της Κοινωνίας  προς τον Μεγάλο αυτό Έλληνα, θα βοηθήσει όλους  μας να αντιληφθούμε  που θα πρέπει να στηριζόμαστε ως Έθνος και ως λαός ,για να αντιμετωπίσουμε  τις εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις που  διέρχεται  σήμερα η χώρα μας.   Θα  έχει  δε ευρύτατο αντίκτυπο και θα ανοίξει πολλές πόρτες για την προβολή και ανάπτυξη του Ωρωπού.
Μια τέτοια ενέργεια δεν θα αφήσει επίσης αδιάφορη  και αμέτοχη ούτε την Πολιτεία , ούτε την Κοινωνία στην προσπάθεια απόδοσης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης  αντάξιας των αρετών, των αρχών και αξιών  που σηματοδοτεί η προσωπικότητα, το έργο και η  προσφορά του Αριστοτέλη Ωνάση.
Εκτιμώ επίσης ότι μια τέτοια ενέργεια και πρωτοβουλία του Δήμου Ωρωπού, δεν θα αφήσει ασυγκίνητο  και το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, αφού θα φανεί ότι η ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Κοινωνία εκτιμά , αναγνωρίζει και τιμά τις προσπάθειες, το έργο και την προσφορά τους , που πηγάζει και υλοποιείται μέσα από την εμπνευσμένη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση.

Προτείνω λοιπόν στο προσεχές συμβούλιο να περιλαμβάνεται σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης ο τρόπος με τον οποίο ο δήμος μας  επιθυμεί να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό Έλληνα.

                                  Με τιμή Γ.Χ.Γιαμαρέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: