Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο Κώστας Χαινάς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μια εναλλακτική Πρόταση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί ο Συνδυασμός "Ενεργοί Πολίτες για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας." με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Χαινά. Ο συνδυασμός είναι Ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός με στόχο να παρουσιάσει μια Προοδευτική πρόταση για την Διοίκηση της Στερεάς Ελλάδας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ένας ενεργός πολίτης, Ευβοιώτης, από μικρός στον στίβο της εργασίας, έχει σπουδάσει Μαθηματικά, Πληροφορική, Οικονομικά και είναι υπ.Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τον Κώστα Χαινά είχα την τύχη να γνωρίσω πριν από ενάμιση χρόνο σε μια προσπάθεια που από κοινού συμμετείχαμε προκειμένου να προτείνουμε λύσεις για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή της χώρας μας που βρίσκεται στην τραγική θέση που όλοι βιώνουμε.
 Γνώρισα έναν άνθρωπο με σταθερές απόψεις, διάθεση για προσφορά, ειλικρίνεια και ικανότητα να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην Ανάπτυξη και την διαχείριση των θεμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Παρακάτω παραθέτω τις βασικές Αρχές του συνδυασμού από την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Χαλκίδα και τον σύνδεσμο του ιστολογίου της Παράταξης:   

Ενεργοί Πολίτες για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας.

  1. Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί σε μια πραγματική αυτοκυβέρνηση, χωρίς εξαρτήσεις από την κεντρική εξουσία και από κάθε είδους συντεχνιακά ή οικονομικά συμφέροντα, με την ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
  2. Στόχος μιας περιφερειακής αυτοκυβέρνησης είναι, ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων, χωρίς ισοπέδωση και με επιβράβευση της προσφοράς.
  3. Τα προβλήματα της περιφέρειας είναι μεγάλα και οξυμένα, απαιτείται γνώση, μεθοδικότητα, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και συναινέσεις για την αντιμετώπισή τους.
  4. Η πρωτοβουλία μας αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση, για μια μεγάλη συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών, που όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα επιλέξουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού.
  5. Η δική μας πρόταση είναι η εναλλακτική λύση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απέναντι, α) στην συντηρητική πρόταση, του πολιτικού χώρου δηλαδή με τις μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας μας αλλά και της όξυνσης των περιφερειακών προβλημάτων και β) στην πρόταση ενός αριστερού λαϊκισμού, που το μόνο που τον ενδιαφέρει όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι η καταγραφή των κομματικών ποσοστών του.

Ενεργοί Πολίτες για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: