Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Όπου κι αν βρεθούμε κυνηγάμε τα ίδια όνειρα

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης σ' ένα υπέροχο ποίημά του ("Η Πόλις") μιλούσε για τους ανθρώπους ...πως μένουν ίδιοι σε όποιο γεωγραφικό μέρος του κόσμου κι αν βρεθούν.

 "Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους".


 Οι άνθρωποι όπου κι αν βρεθούμε κυνηγάμε τα ίδια όνειρα, κουβαλάμε τις ίδιες αξίες, κάνουμε τους ίδιους αγώνες. 
Έτσι λοπόν η συμπολίτισσά μας Ελένη Βασιλείου (Αστερόσκονη) που έζησε  στο Χαλκούτσι, η καλλιτέχνις που γέμισε χρώματα το γήπεδο ποδοσφαίρου, το Ειδικό Σχολείο, κι έκανε το πρώτο βήμα για την δημιουργία ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο Χαλκούτσι, τώρα στην Γερμανία ξεκινά μαζί με άλλους Έλληνες της περιοχής της Φύρτης την δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης.
Η ανακοίνωση είναι η εξής: 
"Στην ελληνική κοινότητα Φύρτης, στη Γερμανία πρόκειται να στηθεί μια παιδική ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Καλούμε όλους τους φίλους που θέλουν να συμμετέχουν στη συλλογή παιδικών παραμυθιών και εφηβικών βιβλίων να γεμίσουν την βιβλιοθήκη μας με αγάπη και να δημιουργηθεί μια γέφυρα ελληνισμού. Μπορείτε να αποστέλλετε στην διεύθυνση: Griechische Gemeinde Fürth, Hirschenstr. 17, 90762 Fürth, Deutschland. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 00491607772982
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας Φύρτης, η υπεύθυνη του καλλιτεχνικού-δημιουργικού εργαστηρίου Ελένη Βασιλείου - Αστερόσκονη."


Καλή Δύναμη ευχόμαστε από καρδιάς!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: