Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ο Ασωπός ξανά στην επικαιρότητα.


Πλαίσιο δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού παρουσίασε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.
Το πλαίσιο βασίζεται σε τρεις άξονες Επιχειρηματικότητα-Υγεία-Περιβάλλον και θα περιλαμβάνει Επιχειρηµατικό Πάρκο, Παρατηρητήριο υγείας, Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος και την ολοκλήρωση του Βιοµηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου των επιχειρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας.
Μάλιστα στις αιτίες της μη επίλυσης του προβλήματος σύμφωνα πάντα με την Περιφερειακή Αρχή περιλαμβάνει την μέχρι σήμερα έλλειψη πολιτικής βούλησης. Συγκεκριμένα: " Οι εµπλεκόµενες.... ...αρχές, έχουν καταβάλλει διαχρονικά σηµαντικές προσπάθειες για την άρση των αρνητικών παραµέτρων που έχουν καταγραφεί σε διάφορες µελέτες και έρευνες, χωρίς ωστόσο αυτές οι προσπάθειες να έχουν καρποφορήσει. Μεταξύ αυτών των προσπαθειών, διάφορες αποσπασµατικές προτάσεις για λύσεις αµφίβολης αποτελεσµατικότητας γίνονται προσχηµατικά για να µην υλοποιηθούν ποτέ και για να αποτελέσουν άλλοθι ότι κάποιοι κάτι έκαναν. Μιλάµε γι’ αυτούς που θα έπρεπε και µπορούν να λύσουν το πρόβληµα. Άλλοι βέβαια δεν ακουµπούσαν το πρόβληµα θεωρώντας το «καυτή πατάτα».
 Ολόκληρη την εισήγηση της Περιφέρειας μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Την ίδια στιγμή την εμφάνισή του έχει κάνει ένα νέο διαδικτυακό κίνημα το "Save Asopos" με σχετικές σελίδες στα social media. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - πορεία διαμαρτυρίας στα Οινόφυτα για το πρόβλημα του Ασωπού. Το κίνημα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με την συγκέντρωση:
"Η πορεία μας για τον ποταμό Ασωπό ήταν μεγάλη επιτυχία σαν αρχή για το καινούριο κίνημά μας! Πάνω από 50 άτομα συνολικά μαζευτήκαμε από τα Οινόφυτα, Άγιο Θωμά, Αυλώνα, Σχηματάρι, Χαλκίδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, παρά τις 2 και παραπάνω ώρες στη βροχή, για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα - καθαρό νερό, καθαρή γη, καθαρή τροφή για όλους και ένα καθαρό μέλλον για τα ζώα και τους ανθρώπους. Πρεσβεύουμε την περιβαλλοντική αποκατάσταση και βιώσιμη ανάπτυξη της λεκάνης απορροής του Ασωπού και είμαστε ενάντια στην βιομηχανική ρύπανση."
Περισσότερα στο https://www.facebook.com/SaveAsopos



Δεν υπάρχουν σχόλια: