Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Τοποθέτηση του Νεκτάριου Καλαντζή για τις εκλογές στην Ν.Δ


Ο Απ. Τζιτζικώστας μπορεί να φέρει το νέο και την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας

Μετά από την τελευταία εκλογική ήττα της ΝΔ και την ανάγκη να περάσει η παράταξη σε μια νέα εποχή, προκειμένου να διαμορφώσει την ατζέντα της για το μέλλον της χώρας, η προκήρυξη για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη, τόσο από την κομματική βάση, όσο και από την ίδια την κοινωνία. Η κούρσα των τεσσάρων υποψηφίων τον τελευταίο μήνα και οι περιοδείες τους ανά την επικράτεια έβγαλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που δεν είναι άλλο που την ανάγκη να περάσουμε μπροστά, στην επόμενη μέρα και για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο κόσμος να ξαναπιστέψει στη ΝΔ, στο κόμμα που έφερε και εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη χώρα μας, στην παράταξη που μας έβαλε στην Ευρώπη και σε αυτή που αποτέλεσε ανέκαθεν σταθεροποιητικό πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος.
Η απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων έχει πολλά αίτια, με βασικότερο αυτό της απογοήτευσης που προκάλεσε το κόμμα της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, με λάθους χειρισμούς απέναντι σε πολλές κοινωνικές ομάδες, κυρίως μικρομεσαίους, ελευθ. επαγγελματίες, αγρότες και δημοσίους υπαλλήλους που αποτελούν τον πυρήνα του κόσμου της. Αυτός ο κόσμος, συγκυριακά στήριξε ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και Χρυσή Αυγή, αφού ουσιαστικά ανήκε στη ΝΔ, αλλά μετακινήθηκε προς τα κόμματα που υπόσχονταν τα πάντα, στους πάντες. Αυτοί οι ψηφοφόροι, οι δικοί μας, θα είναι αυτοί που θα ξαναδώσουν στη ΝΔ μια κερδοφόρο εκλογή και όχι οι ψηφοφόροι ‘’μπετόν’’. Άλλωστε, φάνηκε και από τις τελευταίες εκλογές, ότι η κομματική συσπείρωση από μόνη της δεν είναι ικανή να δώσει τη νίκη και την προοπτική για μια ΝΔ που θα φέρει κάτι καλύτερο στη χώρα και όχι μια από τα ίδια. Και οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι σοβαρές, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα, όπως αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που είναι αγαπητός από όλο τον κόσμο της ΝΔ, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί ούτε το νέο να φέρει, ούτε την προοπτική της αλλαγής, αφού και δοκιμάστηκε, αλλά και στηρίζεται σε έναν παλαιοκομματικό μηχανισμό, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν θέσεις και αξιώματα, μη κοιτώντας το αύριο, παρά μόνο το σήμερα. Οι δε Κ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης εκφράζουν ένα κόσμο μέσα στη ΝΔ, αλλά δεν έχουν πείσει το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αυτό που θα φέρει τη ΝΔ ξανά πρώτη.
Η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να εκφράσει την αλλαγή, το νέο, την ανανέωση, μια προοπτική νίκης έχοντας επιλέξει τη ρήξη με το παλιό και το παλαιοκομματικό και θέτοντας τη νέα γενιά μπροστά, στην πρώτη γραμμή, είναι αυτή του σημερινού περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Το ζήτημα της μη κοινοβουλευτικής του ιδιότητας, μπορεί να αποτελεί κώλυμα κατά το Σύνταγμα, αλλά όχι για την κοινωνία.
 Τα συνεχή ψέματα και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον σημερινό πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα προς κάθε κοινωνική ομάδα, αργά ή γρήγορα, θα φέρει τον κόσμο πάλι σε διλήμματα, που θα υποχρεωθεί να βρει εναλλακτική λύση. Η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή από την διαφαινόμενη αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να είναι η ΝΔ για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό τέλμα που έχει περιέλθει. Όμως ο κόσμος θα εμπιστευθεί ξανά μια ΝΔ, των αλλαγών, των νέων ανθρώπων, της νέας λογικής, όπως αυτή προ εικοσαετίας εκφράστηκε με τον Κ.Καραμανλή και που σήμερα μόνο ο Απ. Τζιτζικώστας είναι ικανός να φέρει, κόντρα σε συστήματα και παλιές νοοτροπίες. Στην παρούσα φάση δεν κρίνεται μόνο η τύχη της ΝΔ, αλλά η προοπτική και το αύριο της χώρας, για μια ισχυρή ΝΔ, αρχών , αξιών και θέσεων που θα είναι κοντά στην κοινωνία και θα την αφουγκράζεται. Και είναι σίγουρο ότι και η Ανατολική Αττική και οι νεοδημοκράτες της περιοχής, αυτή η ευλογημένη γη, θα επιλέξει για νέο πρόεδρο της ΝΔ τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για μια νέα Ελλάδα, προόδου και προοπτικής.
O Νεκτάριος Καλαντζής είναι  Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: