Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο «ΣΙΣΥΦΟΣ» ΠΑΕΙ…ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ!

  Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κινηματοθέατρο ΓΟΡΓΟΝΑ (παραλία Αγίων Αποστόλων) με σκοπό να χαρίσει στο κοινό άφθονο γέλιο σε συνδυασμό με "ευχάριστο" προβληματισμό, σε μία εποχή που όλοι το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη.


Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου,  είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία  παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακίνδυνος Γκίκας, καθοδηγεί υποκριτικά έναν πολυμελή θίασο - μεταξύ αυτών ο συγγραφέας του έργου αλλά και ο ίδιος - στοχεύοντας στην ψυχαγωγία των θεατών, μέσα από ένα κείμενο που μιλά για το σήμερα, χρησιμοποιώντας την - πολλές φορές - αθυρόστομη γλώσσα της Αριστοφανικής κωμωδίας. 
Η τραγικότητα του μύθου του Βασιλιά Σίσυφου, ο οποίος καταδικάστηκε να κουβαλά αιώνια ένα βράχο μέχρι την κορυφή ενός βουνού και μετά να ξαναρχίζει το ίδιο  από την αρχή,  συναντά την πραγματική, με την αρχετυπική έννοια, κωμωδία μέσα από μια απρόβλεπτη, όσο και θεόμουρλη συνύπαρξη! Γνώριμοι και συνάμα επίκαιρα «κωμικοτραγικοί» χαρακτήρες ξεπετιούνται μέσα από την πλοκή του μύθου σε μια ιστορία που θα θυμίσει πολλά και σε πολλούς!
Από τα τέλη Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου (30/8 έως 30/9/2016), ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Ακίνδυνος Γκίκας και η υπόλοιπη παρέα του Σίσυφου, θα περιοδεύσει ανά την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, παρατείνοντας το καλοκαίρι μας και μοιράζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!


 

Κείμενο: Κώστας Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Αντωνιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Κουτεντάκη Μακιγιάζ: Ματίνα Τσόκαλη
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παπαγεωργίου, Ακίνδυνος Γκίκας, Κων/νος Μούτσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Θοδωρής Ηλιόπουλος , Χρυσεικόνα  Θεολόγου


Χορός: Γιώτα Αγγελοπούλου, Στεφανία Γκουρνέλου , , Κων/να Matwali-Κουτουλάκη
Μουσικές Συνθέσεις: 
Κίμωνας Πολλάτος
Παραγωγή:  www.vrestondolofono.gr/
Διάρκεια 90’ χωρίς διάλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: