Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση στη Βουλή για τα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου.

Το Θέμα του κλεισίματος των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου έφερε σήμερα στην Βουλή ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Γιατί κλείνουν τα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου;

  


Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη διαβάσαμε στο Π.Δ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι  το Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου και το Αστυνομικό Τμήμα Καλάμου κλείνουν. Δυστυχώς οι δύο κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (Αρ. Πρωτ. 2068/27.04.15 και Αρ. Πρωτ. 16/8.10.15) δεν σας αποτρέψανε από την καθόλα λανθασμένη σας απόφαση.
Όπως αντιλαμβάνεστε κε Υπουργέ η κατάργηση των δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Ωρωπού γεμίζει ανασφάλεια ειδικά τους κατοίκους της περιοχής που μένουν γυμνοί στα θέματα ασφάλειας. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε ότι είναι στις προθέσεις σας να επαναφέρετε τον «αστυνομικό της γειτονιάς» με σκοπό ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και με αυτή σας την κίνηση πράττετε ακριβώς το αντίθετο. Η νότια περιοχή του Δήμου Ωρωπού θα μείνει «ανοχύρωτη» σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας  ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή λόγω θέρους είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και με την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων δεν θα μπορεί να προστατευτεί καταλλήλως. Το εναπομείναν αστυνομικό προσωπικό του Ωρωπού και του Αυλώνα θα καταπονείται πέραν του εφικτού καθώς έχει και το έργο της επιτήρησης των φυλακών Αυλώνα, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σήμερα που η χώρα μας γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος μετανάστευσης που σίγουρα θα επιβαρύνει και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής μας, αφού ήδη λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας στη Μαλακάσα!


Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1.    Γιατί κλείσατε τα δύο κρίσιμα και πλήρως απαραίτητα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου – Καλάμου;
2.    Υπήρξε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς (Δήμους, Συλλόγους, κλπ), ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση στα θέματα ασφαλείας του Δήμου Ωροπού;
3.    Γιατί δε λάβατε υπόψιν τις δυο Κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (το 2015)και την τεκμηριωμένη παρέμβασή μας, στην επίσκεψη που κάναμε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης (17/11/2015) για το συγκεκριμένο ζήτημα;
Σκοπεύετε να επανορθώσετε την καθόλα λανθασμένη απόφασή σας για κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Βασίλης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: