Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά η Λέσχη Ανάγνωσης Αυλώνα.

Αυτή την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα ξεκινά η τις δραστηριότητές της για φέτος η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα Δημήτριος Λιάκουρης. Συζήτηση με την μεταφράστρια λογοτεχνίας κα. Μαρία Αγγελίδου.
 


"Συζήτηση με την κα Μαρία Αγγελίδου για το βιβλίο του Joseph Roth, Το Εμβατήριο του Ραντέτσκυ, καθώς και για το έργο συνολικά του συγγραφέα.
Η κα Μαρία Αγγελίδου σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος (εκδ. Παπαδόπουλος), το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα (εκδ. Αερόστατο), ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και το 2014 με το ίδιο βραβείο για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε δρόμος (εκδ. Μεταίχμιο). Το 2014 το ιστορικό της παραμύθι Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (εκδ. Μεταίχμιο) απέσπασε το Κρατικό Βραβείο 2013 Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά."

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: