Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Γιώργος Πάντζας πρέσβης της Ελλάδας στην Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας.



Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας σε βάρος των Γυναικών (25η Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση στο σαλόνι υποδοχής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νικολάου Βούτση, στην οποία παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Πάντζας.

Η Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας (White Ribbon Campaign) αποτελεί τη μεγαλύτερη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών. Είναι μια πρωτοβουλία ανδρών που δεσμεύονται να μην παραμείνουν σιωπηλοί στο ζήτημα αυτό, αλλά να εργαστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την εξάλειψή του. Την εκστρατεία, στο επίπεδο των ευρωπαϊκών θεσμών, συντονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο βουλευτής αποδέχθηκε να γίνει πρεσβευτής της χώρας στην εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας, και δήλωσε τα εξής:
«Με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θα ήθελα να πω ότι το ωραιότερο πλάσμα που υπάρχει στο πλανήτη μας είναι η γυναίκα, σε όλες της τις μορφές, σαν μάνα, σαν σύζυγος, σαν θυγατέρα, σαν ερωμένη, σαν συνεργάτης σε κάθε εργασία, σαν συντρόφισσα σε κοινωνικούς αγώνες. Όχι στη βία ενάντια στις γυναίκες αλλά μόνο αγάπη και συμπαράσταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: