Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πρόταση για το θέμα καθαριότητας των Δήμων και την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι  οικονομικές συνθήκες της χώρας δεν επιτρέπουν την μονιμοποίηση και την μετατροπή τους σε δημοσίους υπαλλήλους, όλων όσοι με συμβάσεις  καθορισμένου  χρόνου έχουν προσληφθεί για την παροχή των υπηρεσιών τους σε διάφορους τομείς,  όπως είναι και ο τομέας της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών.

 Είναι αυτονόητο ( σε κάθε ευνομούμενη χώρα), ότι όταν λήξει  η διάρκεια μιας Σύμβασης δεν μπορεί κανείς να εκβιάζει την παράταση της σύμβασης ή την μετατροπή της σε αορίστου χρόνου.
 Γνωρίζω ότι μπορεί να δυσαρεστήσω κάποιους με αυτά που γράφω , αλλά είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε όλοι στην σκληρή πραγματικότητα και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις που να καθιστούν τα πράγματα περισσότερο ανεκτά, περισσότερο αποδεκτά και περισσότερο δίκαια.
Όταν ήμουν νέος με συγκινούσαν τα συνθήματα όπως π.χ. να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο της χώρας, τα μέσα παραγωγής κλπ, κλπ. Και να που ήλθε η ώρα !!! τα συνθήματα αυτά να γίνουν πράξεις όχι με επαναστάσεις αιματοχυσίες και εκβιασμούς αλλά με νηφάλιο, πολιτισμένο, νόμιμο και ευρύτερα αποδεκτό (πιστεύω) τρόπο .                                        
Η πρότασή μου είναι η εξής:
Σε κάθε Δήμο ή Περιφέρεια οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας να συγκροτήσουν εταιρεία Λαϊκής βάσης η οποία να έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, όπως και οι ιδιώτες και να διεκδικεί μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού το κάθε έργο.
       Ο κάθε Δήμος ή Περιφέρεια θα μπορούσαν  να παραχωρήσουν έναντι συμβολικού ενοικίου τα μηχανήματα καθαριότητας που έχουν στην διάθεσή τους έτσι ώστε να βοηθηθεί στα πρώτα της βήματα αυτή η προσπάθεια των εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους τον τομέα καθαριότητας.
 Αυτονόητο ότι η συντήρηση των μηχανημάτων , τα καύσιμα, οι αμοιβές, η ασφάλιση των εργαζομένων κλπ.,θα καλύπτονται από την Εταιρεία.
Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες προσφέρουν πολλές προκλήσεις σε πολλούς τομείς και ήλθε η ώρα να αφήσουμε τα κούφια λόγια, τα συνθήματα και τις αυταπάτες και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες  και τις πρωτοβουλίες που του αναλογούν.
Με τιμή,

Γιώργος Γιαμαρέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: