Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Το "σίριαλ" με τα Τοπικά Ιατρεία Ωρωπού δεν έχει τελειωμό.

Δύο μήνες πέρασαν από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου και εξοπλισμένου κτιρίου των Τοπικών Ιατρείων Ωρωπού και η έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται κάπου... στο μέλλον. Ο κόσμος απογοητεύεται και θυμώνει και είναι λογικό, μιας και στην Ελλάδα μας μέχρι και μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν μείνει εκτός λειτουργίας για "διάφορους" λόγους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από το κρίσιμο σημείο και μετά.
 Το κτίριο παραδόθηκε, ανακαινισμένο και εξοπλισμένο από τον Δήμο Ωρωπού που είναι κι ο ιδιοκτήτης, περί τα τέλη Μαΐου στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια που είχε ορίσει Επιτροπή Παραλαβής του χώρου. Η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός εξασφαλίστηκαν μάλιστα με χρήματα ιδιώτη, του κ. Α. Μαρτίνου που έκανε την δωρεά.
 Έκτοτε προέκυπταν διάφορα κατασκευαστικά και άλλα "προβλήματα" (από την εμφάνιση υγρασίας μέχρι την παρουσία μυρμηγκιών κ.λ.π.) που εμποδίζουν την έναρξη λειτουργίας των νέων χώρων σύμφωνα με την Α' Υ.ΠΕ. 
Ας υποθέσουμε πως η δημοτική Αρχή βιάστηκε να παραδώσει το κτίριο λόγω πιέσεων από την αντιπολίτευση, από τους πολίτες κ.λ.π. Η Υγειονομική Περιφέρεια γιατί το παρέλαβε; Γιατί δεν έλεγξε και δεν ζήτησε να διορθωθούν τα όποια προβλήματα τα οποία αφορούσαν τουλάχιστον στο κατασκευαστικό κομμάτι που ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου;
Αλήθεια όλα τα κτίρια που μισθώνει ή χρησιμοποιεί η Υγειονομική μας Περιφέρεια είναι...άψογα;
Γιατί δεν υπήρξε καμιά επίσημη ενημέρωση για το θέμα του νέου κτιρίου από την Υ.ΠΕ προς τους πολίτες και τους φορείς του Ωρωπού που αγωνιούν;
Η Α' Υγειονομική Περιφέρεια είναι η μεγαλύτερη της Αττικής, αν όχι της Ελλάδας. Έχει στην αρμοδιότητα της  τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας όπως το ΚΑΤ κι ο "Ευαγγελισμός" έως τα Κέντρα Υγείας και τα Τοπικά Ιατρεία ΠΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής όπως και του Δήμου Ωρωπού. Καθημερινά η Α' Υ.ΠΕ. Αττικής εγκρίνει δαπάνες πολύ πιο περίπλοκες από αυτήν μιας απεντόμωσης. Στις αρχές Ιουνίου η Υ.ΠΕ ενέκρινε ποσό 2.265,05 ευρώ μηνιαίως για την φύλαξη της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017. Για την φύλαξη ποιού κτιρίου σε ποιά Διεύθυνση συμφώνησε με την ανάδοχο εταιρία security;
Το δημοτικό κτίριο που σήμερα έχει παραχωρηθεί για τα Ιατρεία ανήκει στους δημότες του Ωρωπού και θα μπορούσε να γίνει παιδικός σταθμός, πολιτιστικό κέντρο, ο,τιδήποτε!
Πραγματικά η όλη ιστορία είναι απογοητευτική και μας προδιαθέτει για το μέλλον. Πως θα οργανωθεί αύριο η λειτουργία της Τοπικής Μονάδας; (όταν με το... καλό αρχίσει να λειτουργεί).
Τι όρους θα θέσει το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας; Θα επιτρέπει για παράδειγμα την λειτουργία όλων των ειδικοτήτων τις οποίες περιμένουμε να υπάρξουν με βάση τον εξοπλισμό; Ίδωμεν... Το μόνο σίγουρο είναι πως η λειτουργία της σύγχρονης Τοπικής Μονάδας θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.


        

Δεν υπάρχουν σχόλια: