Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συζήτηση με τον Βασίλη Λέκκα.


  Ανησυχητική είναι κατά την δική μου εκτίμηση  η αδράνεια των πολιτών πάνω σε απλά θέματα πού με μια σχετική κινητοποίησή τους θα μπορούσαν να τα διευθετήσουν.
Αδράνεια λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης φαίνεται να αγγίζει  θέματα της απλής καθημερινότητας στην  δημοτική ενότητα του Αυλώνα όπως συμπεραίνω μετά από συζήτηση με τον δημοτικό σύμβουλο της περιοχής Βασίλη Λέκκα ο οποίος έχει φέρει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή  ζωή όπως η σήμανση επικινδύνων δρόμων και διασταυρώσεων, η ανάγκη για το κλάδεμα δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα στους οδηγούς και κάνουν τις μετακινήσεις τους επικίνδυνες.

Κατά την διάρκεια της κουβέντας μας, ο Αυλωνίτης σύμβουλος της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μόνιμο πρόβλημα που αντιμετώπισε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, δηλαδή την μή έγκαιρη παράδοση των εισηγήσεων για τα θέματα των δημοτικών συμβουλίων στους συμβούλους, ώστε αυτοί να έχουν χρόνο να τα μελετήσουν και να κάνουν ολοκληρωμένες προτάσεις.
Στο δε Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού 2012, η εισήγηση με το τελικό κείμενο που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είχε αρκετές διαφορές όσον αφορά τα νέα έργα. Το αρχικό κείμενο είχε ενδεικτικό προϋπολογισμό 33.238.503,21 ευρώ, ενώ το τελικό είχε 35.238.503,21ευρώ με το τελικό πρόγραμμα να έχει υποστεί προσθαφαιρέσεις έργων, σχεδόν σε κάθε ενότητα (π.χ καθαριότητα, ύδρευση κ.α).
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από κάθε άλλη μορφή εξουσίας. Μπορεί λοιπόν να είναι-όσο το δυνατόν περισσότερο-«τυπική», ώστε όταν κάποια στιγμή ο Έλληνας “ξεπαγώσει” απ’ τo σοκ  που μας έχει προκαλέσει η κεντρική εξουσία, να ξέρει πού να στραφεί για συνεργασία αλλά και στήριξη.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: