Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στέφανος Αγιάσογλου: Σήμερα θέλουμε να αποφύγουμε το χειρότερο και γι’ αυτό ζητάμε εκλογές...

Με απόλυτη σαφήνεια ο αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Αγιάσογλου, έδωσε απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, στο χθεσινοβράδινο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του καναλιού «EXTRA 3».
Κατ’ αρχάς επανέλαβε την απόλυτη θέση σήμερα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για εκλογές στις 8 Απριλίου. Διευκρίνισε, πως είχε πει ο κ. Σαμαράς για 19 Φεβρουαρίου γιατί αυτή ήταν η ημερομηνία που είχε δώσει αρχικά ο κ. Βενιζέλος και το επιτελείο του. Ο κ. Αγιάσογλου επανέλαβε πως θέση του κ. Σαμαρά ήταν να δεχθεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το PSI και η δανειακή σύμβαση και κατόπιν να πάει η χώρα σε εκλογές και τόνισε, πως αυτό καθόλου δεν άλλαξε, ξεκαθαρίζοντας επίσης πως δεν έχει τεθεί θέμα κυβέρνησης μοντέλου «Μόντι», δηλαδή μιας κυβέρνησης αορίστου χρόνου, στις συμφωνίες των αρχηγών για τις διαδικασίες και το χρόνο των εκλογών.
Αναφερόμενος ο κ. Αγιάσογλου στις επιστολές του κ. Σαμαρά προς την Ε.Ε., για την στήριξη των μέτρων, ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γράφει αυτά τα οποία λέει και δημόσια.
Σε ερώτηση επίσης που του ετέθη, σχετικά με το δίλημμα «μνημόνιο 2 ή καταστροφή» που παρουσιάστηκε κατά κόρον από τα δύο μεγάλα κόμματα και την κυβέρνηση, ο Στέφανος Αγιάσογλου απάντησε, πως το δίλημμα δεν το έβαλε ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ούτε ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά το έβαλαν οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την πίεση που παράγεται από την σημερινή κατάσταση της χώρας και ύστερα μετά από δύο χρόνια αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον κ. Αγιάσογλου, ο κ. Σαμαράς κινείται πάντα προς το συμφέρον της χώρας και δεν θα επέτρεπε στις 20 Μαρτίου να πηγαίναμε σε ολοκληρωτική καταστροφή.
Συζήτηση -όπως αναμενόταν- έγινε και για τις διαγραφές των 21 βουλευτών, ύστερα για το «όχι» που είπαν στο «μνημόνιο 2». Για το μείζον αυτό κομματικό θέμα, ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε να ψηφίσουν οι βουλευτές τη λάθος συνταγή, γιατί το έχει επανειλημμένως πει πως είναι λάθος συνταγή. Ζήτησε όμως να ψηφίσουν να περάσει η Ελλάδα τον «κάβο», γιατί είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ οικονομίας που μπορούμε να έχουμε και άτακτης χρεοκοπίας που δεν θα είχαμε απολύτως τίποτα. Υπενθύμισε μάλιστα, πως με το «όχι», τον Μάρτιο θα είχαμε στάση πληρωμών και φυσικά χρεοκοπία, με υπαίτιο, τα δυόμισι χρόνια τώρα που δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα!
«Σήμερα θέλουμε να αποφύγουμε το χειρότερο και γι’ αυτό ζητάμε εκλογές», ανέφερε ο Στέφανος Αγιάσογλου, για να συνεχίσει, πως «μπήκαμε στην κυβέρνηση γιατί η ιστορία για το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου τάραξε όλον τον πλανήτη και όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για τις διαφορετικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στα δύο μνημόνια, ο κ. Αγιάσογλου απάντησε: «Όταν λέγαμε για το πρώτο μνημόνιο, μιλάγαμε για τους στόχους και λέγαμε ότι η πολιτική με την οποία θέλανε να το εφαρμόσουν ήταν λάθος» για να καταλήξει, πως «και τώρα λάθος είναι η πολιτική αν συνεχιστεί έτσι, αλλά προκειμένου να πάμε στη δραχμή και να καταστραφούμε πλήρως, έπρεπε να σώσουμε τη χώρα πρώτα και ύστερα να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Πριν δύο χρόνια είχαμε πολλαπλές επιλογές, τις οποίες δεν έχουμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: