Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση κατοίκων κάμπου Ωρωπού.

Ανάμεσα στην Σκάλα Ωρωπού, το Χαλκούτσι και το χωριό Ωρωπός, γύρω από τον πολύπαθο Ασωπό ποταμό υπάρχει μια παραμελημένη έκταση, η φυσική συνέχεια του Σχεδίου Πόλης που θα ένωνε οικιστικά τον πρώην Δήμο Ωρωπίων και θα προωθούσε τη δημιουργία μιας ενιαίας μεγάλης πόλης ,κάτι που θα ωφελούσε όλους τους κατοίκους που ζουν στα όρια του τέως Δήμου.
Αντ' αυτού υπάρχει μια περιοχή με μικτό καθεστώς αγροτικό-οικιστικό που προσφέρει ακριβή γη στους  αγρότες που βάλλονται από αναπόδεικτες "φήμες" για τα προϊόντα τους λόγω του προβλήματος του Ασωπού που διαιωνίζεται, και σχεδόν μηδενικές παροχές στους οικιστές-μόνιμους κατοίκους και Δημότες που επιμελώς αφέθηκαν να χτίσουν τα αυθαίρετα σπίτια τους όταν αυτό ήταν βολικό για την τοπική οικονομία, να κτίσουν με οικοδομική άδεια ενω οι κατοικίες τους είναι σχεδόν απροσπέλαστες από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι.
Η περιοχή αυτή, τα 'ΠΛΑΤΑΝΙΑ' Ωρωπού, το περασμένο φθινόπωρο ήταν ανάμεσα στις περιοχές που συζητήθηκαν για να στεγάσουν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.
 Όσοι ζούμε μόνιμα σ' ετούτη την περιοχή έχουμε πάρει την απόφαση να μην αφήσουμε την τύχη μας στην τύχη. Έτσι συστήσαμε Επιτροπή Κατοίκων και θα διεκδικήσουμε όχι μόνο τον σταματημό της υποβάθμισης της περιοχής μας, και την αναβάθμιση και αξιοποίησή της, αλλά και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της. Μέχρι στιγμής αριθμούμε 90 μέλη. (περίπου το 1/5 από το σύνολο των μόνιμων κατοίκων ένθεν και εκείθεν του Ασωπού). 
Οι υπογραφές θα κατατεθούν στον Δήμο μαζί με σχετικό αίτημα για την κάλυψη βασικών αναγκών.  Κι εγώ προσωπικά αλλά και οι υπόλοιποι ενεργοί πολίτες της περιοχής έχουμε δεσμευτεί ότι θα κινητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους - αν χρειαστεί- ενώ θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση-συγκέντρωση για τα προβλήματα του τόπου μας πριν τα Χριστούγεννα.
Τέλος, επειδή δεν είμαστε η μόνη υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου ,παροτρύνουμε τους  κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου μας να διεκδικήσουν κι εκείνοι τα δεοντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: