Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο-άποψη του Γ. Γιαμαρέλου για το αποτέλεσμα των εκλογών.



   Από τον «Μεγαλέξανδρο»,  στον… « Μεγαλέξη » ;

Ανεξάρτητα από το εάν ψήφισε κανείς «ΣΥΡΙΖΑ», εκείνο που εντυπωσιάζει, παγκοσμίως πλέον, είναι το πρόσωπο του προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» και νέου πρωθυπουργού της Χώρας,  Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος από πολύ νεαρή ηλικία εντυπωσίασε με τα επιτεύγματά του, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας , νεότατος, έχει μια εντυπωσιακή πορεία με θαυμαστά αποτελέσματα που ο αντίκτυπός τους, τις τελευταίες μέρες, εκτείνεται στα πέρατα της οικουμένης.
Η ταχύτητα στον σχηματισμό και η ποιότητα στη  σύνθεση της Νέας Κυβέρνησης , δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε, ότι έχει κάτι το χαρισματικό και ασυνήθιστο. Όπως ο Αλέξανδρος δεν ενδιαφερόταν για την καταγωγή των συνεργατών του, αλλά τους επέλεγε με ένα και μοναδικό κριτήριο την Αρετή, έτσι, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, βλέπουμε ότι στην σύνθεση της κυβέρνησής του τήρησε την ίδια αρχή (σε μεγάλο βαθμό).
Για να είμαστε δίκαιοι, όπως ο Αλέξανδρος, στηρίχτηκε και συνέχισε το έργο του Φιλίππου συνενώνοντας όλους τους Έλληνες (πλην Λακεδαιμονίων), έτσι και ο Αλέξης στην παρούσα φάση έχει μαζί του ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και με αφετηρία και ισχυρή βάση το έργο των προηγουμένων ( του Φιλίππου),  συνεχίζει, διεκδικεί, και αγωνίζεται, με ήρεμο , πειστικό και αποφασιστικό τρόπο, κερδίζοντας συνεχώς υποστηρικτές και συμπαραστάτες.
Οσονούπω , ο Αλέξης συναντά τον «Γόρδειο Δεσμό», του Εθνικού Χρέους.
Οσονούπω, η Ιστορία φέρνει στο προσκήνιο τον Αλέξανδρο , με το πρόσωπο του Αλέξη, και εξάπτει την φαντασία για ανίερους, ίσως, παραλληλισμούς.

*Γιώργος Γιαμαρέλος 

 *Ο Γιώργος Γιαμαρέλος είναι οδοντίατρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού, αν. μέλος του Δ.Σ του Σωματείου "Διάζωμα" και ενεργός πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: