Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Βράβευση επιστημόνων-συνεργατών της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


6 Φεβρουαρίου 2015
                                  
                                        
 Δελτίο Τύπου

Το Σαββάτο 31 Ιανουαρίου 2015 στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄ τίμησε δύο συνεργάτες της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ για την προσφορά τους. Πρόκειται για τον Δρ Αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου και τον Δρ. Ρομποτικής Πέτρο Κωφάκη.

Βιογραφικό Σημείωμα τιμηθέντων. 
Ο Αντώνης Αντωνίου σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήκει στο ερευνητικό τμήμα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας- Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εντεταλμένο ερευνητικό αντικείμενο τους θερμούς αστέρες εκπομπής. Παράλληλα είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Έχει διδάξει, επίσης, ως επισκέπτης διδάσκων, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.



Ο Πέτρος Κωφάκης έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το DEA, Διδακτορικό Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Université Paris-Sud, Γαλλία. Εργάστηκε σαν ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. Εργάζεται σαν υπεύθυνος για τον συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη / ολοκλήρωση εξειδικευμένων εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. ‘Εχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Τμήμα Αυτοματισμού 


              Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2
                               ΤΚ: 32011 Οινόφυτα Βοιωτίας
                            www.lib-ieronimoub.gr
                            email : info@lib-ieronimoub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: