Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Για τα τα κουνούπια των Ωρωπίων

Πολλά παράπονα για την έντονη παρουσία των κουνουπιών ακούμε φέτος.
Το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για τον Ωρωπό έχει ήδη ξεκινήσει με την πρώτη φάση να έχει πραγματοποιήθεί στις 15 του μήνα ενώ οι επίγειοι ψεκασμοί για ιδιαίτερες περιοχές, όπως γύρω από τον Ασωπό, έχουν περάσει ήδη στην Β' φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 του μήνα. Απαραίτητος επίσης είναι και ο ψεκασμός στα φρεάτια ομβρίων υδάτων και σε όλα τα σημεία του Δήμου που υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.
Για τους επίγειους ψεκασμούς στις περιοχές γύρω από την πόλη και στον Ασωπό, είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής . Για τα φρεάτια είναι υπεύθυνος ο Δήμος Ωρωπού.
Στα παραπάνω θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Ο περιορισμός των κουνουπιών και των σκνιπών, που έχουν έντονη παρουσία (τουλάχιστον στην  κοιλάδα των Ωρωπίων), είναι απαραίτητος για λόγους δημόσια υγείας όμως... χωρίς υπερβολές. Δεν είναι δυνατόν, ως κάτοικοι της περιοχής, να περιμένουμε την... εξαφάνιση των κουνουπιών, μια κατάσταση που δεν θα ήταν φυσιολογική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δραστικές επεμβάσεις στην φύση έχουν συνέπειες και στην ανθρώπινη υγεία, γι αυτό δεν πρέπει να γκρινιάζουμε πέραν του δέοντος για τα κουνούπια...Παν μέτρον άριστον, λέει ο σοφός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: