Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ο Γιώργος Πάντζας για το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειάς μας και μέλος της ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του κόμματος, Γιώργος Πάντζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


 

Αθήνα, 6/4/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Καμία απειλή δεν μπορεί να ανακόψει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε η  Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό κ. Σταύρο Κοντονή και εν τούτοις την Κυβέρνηση, με την οποία μεταξύ άλλων απειλεί ευθέως με grexit το Επαγγελματικό Ελληνικό Ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις  στην περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν άρει την απόφασή της για διακοπή του Ελληνικού Κυπέλου μέχρι την 15η Απριλίου 2016, η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου-Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει τα εξής:
«Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου-Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την δεδομένη και αυτονόητη στήριξή της στην Κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό για τον Αθλητισμό κ. Σταύρο Κοντονή, αναφορικά με το τελεσίγραφο της FIFA και την υποβάθμιση της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την κυβερνητική επιλογή στο να αναμένει την έκβαση της δικαστικής προσφυγής της ΕΠΟ ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ΣτΕ.
Δηλώνει ότι κανένας εκβιασμός ή έστω προειδοποίηση, δεν μπορεί να τίθεται σε ένα πλαίσιο υπεράνω των Δικαστηρίων και της Ελληνικής έννομης τάξης. Η έξωθεν μαρτυρία όπως ρητά αναφέρεται στην επιστολή της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA ότι «οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση που κατατέθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ΣτΕ) από την ΕΠΟ είναι άσχετη..» αποτελεί τουλάχιστον δικαστικό  παράδοξο και προσβολή του κράτους δικαίου, καθώς ‘’αυτοί’’ που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι οι ‘’ίδιοι’’ που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν την ύπαρξη και την λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου.    
Σε κάθε περίπτωση, για ακόμα μια φορά αποτυπώνεται περίτρανα η σήψη στην οποία έχουν περιέλθει οι διοικούντες του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα ετών. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται προς την αυτονόητη κατεύθυνση της εξάλειψης των μηχανισμών που δημιουργούν τα γνωστά σε όλους και ανεξέλεγκτα φαινόμενα κοινωνικής αθλητικής βίας. Σε αυτή την προοπτική το παράπλευρο και παρασιτικό σύστημα ανομίας δεν έχει θέση στον αθλητισμό και στην ίδια την κοινωνία.»
ΕΠΕΚΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ