Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Στο καθαρισμό και εξωραϊσμό της παραλίας Βαρνάβα από τους εθελοντές της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως, μέρα με τη μέρα οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι χωρίς εθελοντισμό σε αυτή τη χώρα σχεδόν τίποτε δεν προχωρά.
 Όλοι μιλάμε για το περιβάλλον, για την προστασία του, μιλάμε για το πράσινο, για τις παραλίες  και αναπτύσσουμε θεωρίες λες και το θέμα δεν αφορά εμάς αλλά κάποιους άλλους. Από την άλλη όμως, μπορεί ο δήμος να καθαρίζει κάθε τόσο τα ξερά χορτάρια από τα οικόπεδα όταν οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν ή να μαζεύει καθημερινά σε κάθε μέτρο τα σκουπίδια ασυνείδητων πολιτών;
  Η αλήθεια είναι ότι αν θέλουμε να ζούμε όπως ονειρευόμαστε οι περισσότεροι, θα πρέπει να έχουμε και υποχρεώσεις, όπου θα εμπλέκεται άμεσα το περιβάλλον που ζούμε.  Προχθές λοιπόν αποδείχθηκε και στο Βαρνάβα, ότι οι ευαίσθητοι κοινωνικά πολίτες είναι εδώ.  Είναι ενεργοί, κάθε ηλικίας, όπου συμμετέχουν σε κάθε δράση εθελοντικού, οικολογικού και πολιτιστικού πεδίου.  Η όμορφη λοιπόν παραλία του Βαρνάβα, έγινε ομορφότερη, καθαρότερη, πιο  λαμπερή και περιμένει τους πολίτες της Αττικής  να τους δροσίσει στα καταγάλανα  νερά της.  Την εθελοντική αυτή δράση του φορέα στήριξαν επίσης, στελέχη των κοινωνικών δομών συσσιτίου & παντοπωλείου (λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα και δήμου Μαραθώνα) καθώς και η ταβέρνα – καφετέρια «Αίολος» της παραλίας Βαρνάβα.  www.levdm,gr, www.ilmb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: