Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο Σύλλογος "Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ" στην εκδήλωση γευσιγνωσίας του Δήμου.


Ωρωπός 03/8/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού  Αικατερίνη Βιβυλάκη μπροστά στα πλούσια Κρητικά Εδέσματα εξηγεί στους παρευρισκομένους, τον τρόπο παρασκευής τους, ονομαστικά & αναλυτικά, με την πινακίδα στο μέσον να λέει:
<< ΗΡΘΑΝΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ
ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΚΙ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝΕ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ   >>
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Δήμου Ωρωπού & Πέριξ Περιοχών <<Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ>>, αφ’ ενός μεν χαιρετίζει τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Λειτουργίας Παιδικών/βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού,
αφ’ ετέρου δε, συγχαίρει δε τον πρόεδρό του κ. Μιχάλη Τόλια, την Γραμματέα του κ. Αμαλία Σαμαρά και όλο το Δ.Σ. τους, για την πρωτοποριακή ιδέα τους, να διοργανώσουν και φέτος την τόσο  ενδιαφέρουσα εκδήλωση: << ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ>>, που πραγματοποιήθηκε την 31η Ιουλίου 2016 στην παραλία Ωρωπού (έναντι Ηρώων).
Ιδιαίτερα δε ως ο Σύλλογός μας τους ευχαριστεί για την τιμητική για εμάς ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση μαζί με άλλους δεκαεπτά  (17) Συλλόγους, από τους πολλούς που υπάρχουν στον Δήμο Ωρωπού.
Μας παραχώρησε δε το προνομιακό σε επίκαιρη θέση χώρο (περίπτερο), δίνοντάς μας την ευκαιρία να εκθέσουμε, να προβάλλουμε και να παρουσιάσουμε τα μοναδικά, ξεχωριστά τοπικά Κρητικά προϊόντα & εδέσματα, μοναδικές νοστιμιές και γεύσεις, σε αφθονία μάλιστα, ώστε να τα δει, να τα γνωρίσει ο κόσμος και όχι  μόνο αλλά να τα δοκιμάσει και να τα απολαύσει.
Τα εδέσματα και προϊόντα που παρουσιάσθηκαν στο περίπτερο του Συλλόγου μας, ήταν ένα προς ένα ιδιαίτερα και ξεχωριστά, από αυτά που μόνο στην ΚΡΗΤΗ καλλιεργούνται, ευδοκιμούν και παρασκευάζονται, μαγειρεύονται δε και προσφέρονται με τον μοναδικό πρόσχαρο και φιλόξενο τρόπο στην ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ και ήταν τα κάτωθι:
1.      Το ξακουστό <<Κρητικό Γαμοπίλαφο>>
2.      Το γευστικότατο τυρί <<Κρητική Γραβιέρα Τρύπας>>
3.      Το μοναδικό φυτό και πολύ ιατρικώς χρησιμοποιούμενο <<Δίκταμο>>, που φυτρώνει στις μοναδικές πέτρινες πανύψηλες κορυφές των βράχων του Ψηλορείτη, με τις πολυποίκιλες φαρμακευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες.
4.      Το <<Σταμναγκάθι Κρήτης>>, ο βασιλιάς των βραστών χόρτων.
5.      Τους χοχλιούς μπουρμπουριστούς (σαλιγκάρια)
6.      Τα <<Κρητικά Σπαράγγια>> σφουγκάτο, μαζεμένα από ειδικές ρεμαθίες (ποταμοχώραφα)
7.      Τις τεσσάρων ειδών ελιές Κρήτης, τις μηλολιές.
8.      Τσικουδιά Κρήτης, η οποία και προσφερθεί άφθονη σε όλους τους επισκέπτες και στους παρευρισκόμενους, με ποικίλους μεζέδες και λιχουδιές Κρήτης.
9.       Τα Ντολμαδάκια Κρήτης, με ανθούς από κολυκυθανθούς αλλά & από επιλεγμένα κλιματόφυλλα εποχής.
10. Διάφορα κρασιά Κρήτης (λευκά, ροζέ, κόκκινα), και ειδικά το λεγόμενο <<ΜΑΡΟΥΒΑ>> που έπιναν οι Θεοί στον Ψηλορείτη & στα Λευκά Όρη.
11. Πάρα πολλά άλλα προϊόντα & λιχουδιές όπως ο αθότυρος, το μανούρι, η στάκα, Κρητικιά μυζήθρα και διάφορα άλλα, το απάκι, το σύγκλινο, Κρητικά λουκάνικα, μυζιθροπιτάκια, λυχναράκια, χορτοπιτάκια κλπ.
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού Αντώνιος Γιαννουλάκης (κρητικοφορεμένος) ενώ απευθύνει σύντομο χαιρετισμό μπροστά στο τραπέζι του Συλλόγου, περιτριγυρισμένος από πολύ κόσμο, περιμένοντας να απολαύσουν τα νόστιμα & μοναδικά Κρητικά Εδέσματα που προσέφερε ο Σύλλογος.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένα και τη νοικοκυρά κα Αικατερίνη Βιβυλάκη & τον σύζυγό της κ. Δημήτριο Καλογήρου
για τις νοστιμότατες γευστικές λιχουδίες που επιμελήθηκαν, μαγείρεψαν & προσέφεραν στους παρευρισκόμενους σε αφθονία. Επίσης
1.      την Δεσποινίδα Μαρία Δελμαδώρου, καθώς και όλο το Δ.Σ. με το εθελοντικό σώμα του Συλλόγου μας που βοήθησαν στην όλη επιτυχία.
Η όλη εκδήλωση ήταν άριστα οργανωμένη με μεγάλη επιτυχία από πάσης απόψεως και η παρουσία του κόσμου πρωτοφανής, επιβραβεύοντας στο έπακρο τις προσπάθειες των διοργανωτών & εκθετών.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης 1ος από δεξιά με τον πρόεδρο των Κρητών Ωρωπού Αντώνιο Γιαννουλάκη πίνουν (τσικουδιά) ευχόμενοι στους παρευρισκομένους & σε όλους τους Κρητικούς (ΚΑΛΟ & ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ)
Στην μεγάλη επιτυχία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η έξυπνη ιδέα να παραχωρηθούν οι χώροι (θέσεις) στους Συλλόγους, με την αλφαβητική σειρά των. Επίσης η επιλογή των τραπεζιών σε ευρύχωρα και στρογγυλά (ροτόντες) , ντυμένες στα κατάλευκα, μαζί με άφθονα λευκά καθίσματα που παραχωρήθηκαν από το Δήμο σε όλους τους Συλλόγους, μαζί με την έγκαιρη προσέλευσή τους, εσφράγισαν επάξια την αρμονική παρουσία του χώρου και τα ευμενή σχόλια των προσερχομένων.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τα σχόλια & οι εντυπώσεις ήταν άριστες, η παραδοσιακή γίδα με το γαμοπίλαφο, τα Κρητικά φαγητά και τα εδέσματα, η υπέροχη δροσερή τσικουδιά με τα αράπικα Κρητικά φυστίκια και γλυκόπιοτα κρασιά, ήταν όλα τους εξαιρετικά & πλουσιοπάροχα.
Τα χαμόγελα των συντελεστών της βραδιάς <<ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΕΩΝ>>, μαρτυρούν την απόλυτη επιτυχία που είχε η όλη εκδήλωση.
Διακρίνονται από αριστερά:
1η Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αικατερίνη Βιβυλάκη.
2η Η Δημοτική Σύμβουλος Ανδριάνα Αλεξανδράτου
3ος Ο περιχαρής πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ωρωπού Μιχάλης Τόλιας.
4ος Ο Πρόεδρος  των Κρητών Ωρωπού Αντώνιος Γιαννουλάκης
5η Η γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Κουκουράκη
6η Η Αναπληρώτρια Λέκτορας Παν/μίου Αθηνών Μαρία Δελμαδώρου – Σακαράκα
Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας να μη συγχαρούμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Τόλια, όλο το Δ.Σ. του ιδιαίτερα, και την Γραμματέα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού κ. Αμαλία Σαμαρά που μαζί με τους άλλους αφανής ήρωες έδωσε όλο τον εαυτό της κυριολεκτικά & συνέβαλε τα μέγιστα στην άψογη οργάνωση και την μεγάλη επιτυχία της όλης εκδήλωσης.
Τέλος ο Σύλλογος μας ευχαριστεί το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ωρωπού για την απονομή του διπλώματος <<ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ>> στο Σύλλογο μας.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: