Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δήλωση του βουλευτή Κ. Σκρέκα με αφορμή τα δημοσιεύματα για απόβλητα στον Ασωπό.




«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 βλάπτει συστηματικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών»

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή δημοσιεύματα για εντοπισμό βιομηχανικών αποβλήτων θαμμένων σε βάθος 8 μέτρων στην περιοχή του Ασωπού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η δήθεν περιβαλλοντική συνείδηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταρρέει, όπως άλλωστε κατέρρευσε και το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα.

Σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού, δίπλα σε κατοικίες, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν, μετά από καταγγελίες των κατοίκων, λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων.

Χρειάστηκαν 16 μήνες για να προωθήσει η Κυβέρνηση το έργο "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού", για το οποίο η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί από το 2014 και την τότε Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, έχει υποβαθμιστεί ο θεσμός του Περιβαλλοντικού Επιθεωρητή και έχει παραπεμφθεί στις καλένδες οποιαδήποτε προσπάθεια για την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.

Εθνική Στρατηγική για την Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί.

Έως τότε, άνθρωποι θα διαβιούν, θα μεγαλώνουν τα παιδιά τους και θα καλλιεργούν δίπλα σε μια τοξική βόμβα.

Τί απαντά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

Τί έχει να πει στους κατοίκους της περιοχής;

Γιατί τόση κωλυσιεργία και ανευθυνότητα;

Γιατί τόση αδιαφορία και απραξία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας;

Τελικά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει συστηματικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!! ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ "ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ" Η Ν.Δ. ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ. ΑΙΣΧΟΣ!!!