Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το παρoν έδωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ, στο περιφερειακό συμβούλιο εχθές 25/4/2017, με θέμα τα παράπλευρα διόδια στον νομό Αττικής. Μαζί του παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Κ ΔΕΔΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
Σταθερά προσηλωμένος παραμένει στις θέσεις του Ο Δήμαρχος Ωρωπού ως προς την εγκατάσταση των νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Μεταμόρφωσης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και στην απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων, εφόσον οι κάτοικοι του δήμου μας είναι οι μοναδικοί δημότες εντός του νομού Αττικής που έχουν οκτώ εγκαταστημένα διόδια εντός των ορίων του δήμου τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι συνοπτικές θέσεις του δημάρχου, όπως διατυπώθηκαν στην χθεσινή του ομιλία.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία πολλών, καθώς κανείς δεν εμφανίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση (οφείλουμε να δικαιολογήσουμε τον Κ Παναγόπουλο Γιώργο, καθώς ακύρωσε τελευταία στιγμή λόγω ασθενείας). Όλοι μας θυμόμαστε τους αγώνες που δόθηκαν, καθώς και τις διώξεις με το αυτόφωρο που ακολούθησαν.
Για εμάς το θέμα των διοδίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, και θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να ανακουφιστεί ο δημότης μας, ο επισκέπτης και ο οικιστής, από οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Προς αυτό τον στόχο θα κυμανθεί και η επικείμενη συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό μεταφορών Κ ΣΠΙΡΤΖΗ, που προγραμματίστηκε εχθές και θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Παραθέτουμε κάποια κομμάτια της ομιλίας του Δημάρχου Κ. Θωμά Ρούσση, που πραγματοποιήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της 26ης Απριλίου, με θέμα:‘Διόδια στο οδικό δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής’
......Είναι χρόνια τώρα, που όλοι εμείς οι κάτοικοι του Ωρωπού, παλεύουμε κατά της αδικαιολόγητης εγκατάστασης 8 σταθμών διοδίων, στα όρια του Δήμου μας, καταρχήν με την μεταφορά τους από το Σχηματάρι στις Αφίδνες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας αυτό ακόμα και σήμερα, την ύστατη στιγμή, για να σας γνωστοποιήσουμε με την παρούσα μας διαμαρτυρία, την «τραγική» κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο η κοινωνία όσο και η οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωρωπού.....
.........Όλοι μας είμαστε αποκλεισμένοι και αποκομμένοι από «συστοιχία» 8 κεντρικών και παράπλευρων σταθμών διοδίων μέσα στον ιστό του Δήμου, με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό των κατοίκων από την εργασία, το εμπόριο, την  μορφωτική και την ψυχαγωγική  δραστηριότητα και με άμεσες συνέπειες την κατάρρευση της μικροοικονομίας της περιοχής, την ερημοποίηση χιλιάδων εξοχικών κατοικιών και δεκάδων οικισμών, καθώς και την σημαντική απομείωση τόσο της εμπορικής αξίας όσο  και της λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και την ραγδαία απαξίωση της αξίας της «γης»........
.......ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ : Την ίση μεταχείριση των δημοτών Ωρωπού με όλους τους υπόλοιπους δημότες της Αττικής και της Επικράτειας, που στα όρια του Δήμου τους δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο «Διόδιο», την άρση των ποινικών διώξεων εκφοβισμού κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται για την πληρωμή φόρων «σε κάθε τους βήμα» μέσω των 8 σταθμών διοδίων,  και κατά συνέπεια  το δικαίωμα για ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση και μετακίνηση μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας , την οποία εμείς οι ίδιοι και οι πρόγονοί μας, την έχουμε αποπληρώσει εδώ και πολλές δεκαετίες!
Δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα του Δήμου Ωρωπού είναι να εφαρμοστεί η χιλιομετρική χρέωση σε περιοχές εκτός του Δήμου Ωρωπού . Σε εντός του Δήμου Ωρωπού καμία χρέωση. Όχι σήμερα, χτες. Και σε αυτό είμαστε αμετακίνητοι.......



Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

"...Δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα του Δήμου Ωρωπού είναι να εφαρμοστεί η χιλιομετρική χρέωση σε περιοχές εκτός του Δήμου Ωρωπού. Σε εντός του Δήμου Ωρωπού καμία χρέωση. Όχι σήμερα, χτες. Και σε αυτό είμαστε αμετακίνητοι..."

Λάθος κύριοι!
Το δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα όλων, δεν είναι να εφαρμοστεί η χιλιομετρική χρέωση, ή μέσω GPS από τα τέλη του '18 όπως είπε ο υπουργός ή δεν ξέρω και εγώ τι, νομιμοποιώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς τα διόδια, αλλά η άμεση απομάκρυνσή τους από τα όρια του Δήμου μας αφ' ενός και η παύση όλων των διώξεων πολιτών-δημοτών αφ' ετέρου (άσχετα αν ο κ. Σπίρτζης τόνισε ρητά πως δεν διώκεται κανείς, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών, αποδοκιμασιών και αντεγκλήσεων ακόμα μια φορά στον λόγο του).



Μπάρδης Π. Κωνσταντίνος