Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Προ των πυλών κατασχέσεις από τον Δήμο Ωρωπού

Έχουμε καταγγείλει πρόσφατα την δημοτική αρχή και τον κ. Ρούσση για τις ενέργειες σε σχέση με το περιβάλλον και την νέα χωματερή στο λατομείο Ντουμάνη που επιχειρεί να δημιουργήσει και έρχεται χθες να ζητήσει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για μία εξωφρενική απόφαση που θα οδηγούσε στην αφαίμαξη των καταθέσεων των δημοτών, ακόμη και αυτών που έχουν πενιχρές οικονομικές δυνατότητες . Δηλαδή να τους στερήσει κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης !
  Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ρούσσης -Πρόεδρος της επιτροπής - προσπάθησε να περάσει απόφαση για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών πολιτών για οφειλές προς τον Δήμο, από 140 ευρώ και πάνω.Οι δημότες θα το μάθαιναν αφού είχε γίνει η κατάσχεση από την τράπεζα !
   Η δημοτική αρχή προσπάθησε να περάσει αυτό το μεγάλο θέμα ,χωρίς να γνωρίζει πόσους ακριβώς πολίτες αφορούν οι κατασχέσεις-σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία πρόκειται για χιλιάδες οφειλέτες απο 140 ευρώ και πάνω-,χωρίς να έχουν βάλει συγκεκριμένα κριτήρια για την σειρά που θα γινόταν οι κατασχέσεις,μένοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράκαμψης της σειράς ανάλογα με τις διαθέσεις τους , χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους ότι πολλοί συμπολίτες μας που έχουν οφειλές, είναι άνεργοι ή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα , τα φάρμακά τους ή ακόμη και το φαγητό τους   και κρατώντας στο σκοτάδι την μειοψηφία διότι δεν μας παρείχε τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένος να μας δώσει .
   Με λίγα λόγια μας ζητούσε να του δώσουμε την άδεια να αγοράσει πιστόλι για να κάνει ''εκτελέσεις'' ,χωρίς να γνωρίζει πόσους και ποιους θα ''εκτελέσει'' και για ποιο λόγο !  
   Πρόταση μας ήταν να καταψηφίσουμε το θέμα ,αναλαμβάνοντας ως αιρετοί τις ευθύνες που μας αναλογούν και να μην επιτρέψουμε να γίνουν κατασχέσεις σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης , διαχωρίζοντας τους όμως απο τους μεγαλοφειλέτες που συστηματικά δεν πληρώνουν, ενώ έχουν την δυνατότητα .
   Η πρόταση μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία . Έγινε όμως δεκτή η πρόταση μας για αναβολή του θέματος ώστε να υπάρξει ενημέρωση των μελών της οικονομικής επιτροπής και να μπορέσει να αποφασίσει σωστά.
   Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε παρόντες ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν ενέργειες απο την δημοτική αρχή που θα αφορούν στους δημότες χωρίς αυτοί να είναι ενήμεροι .

              ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

-  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ 
- ΑΓΓΕΛΟΣ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
- ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ
- ΠΕΤΡΟΣ   ΔΕΔΕΣ
- ΡΑΠΤΗΣ  ΣΠΥΡΟΣ
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: