Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σκουπίδια από... ατόφιο «χρυσάφι»!!!


Την ώρα που ο κ. Ρούσσης έφερνε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή την ψήφιση κονδυλίου για την αποστολή κατασχετηρίων σε δημότες που οφείλουν πάνω από 140 ευρώ στο Δήμο, την ίδια ώρα «εκχωρούσε» την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο με 6.500.000 ευρώ (!)  περίπου.

Με την ενέργειά του αυτή «κατασπαταλεί» τα χρήματα των δημοτών και διακινδυνεύει το εργασιακό μέλλον των υπάλληλων στην καθαριότητα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατακυρώνει τον διαγωνισμό με έκπτωση «τεραστίων διαστάσεων» που έφτασε στο εξωπραγματικό ποσοστό του  . . . 2% (!!!) , όταν σε παρόμοιους διαγωνισμούς φτάνει και ξεπερνά το 20 % ! Ίσως να κοστίζει ακριβά η λειτουργία του ειδικού οχήματος – ψυγείου για μεταφορά νεκρών πτηνών , όπως αναφέρεται στους όρους διακήρυξης.
Το χειρότερο , στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , είναι ότι ο κ. Ρούσσης ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι δεν γνώριζε το ποσοστό έκπτωσης (!) ,‘’δεν το είχε πρόχειρο‘’ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Εάν είναι δυνατόν , Δήμαρχος να κατακυρώνει εργολαβία 6.500.000 ευρώ περίπου και να μην γνωρίζει το ποσοστό έκπτωσης που δόθηκε από τον εργολάβο.
Είναι τραγικό σε οποιαδήποτε εποχή , αλλά ακόμη περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσεως κάποιοι να διαχειρίζονται τα λεφτά των δημοτών με αυτό τον τρόπο.
Ενημερώνουμε του Δημότες του Ωρωπού αλλά και την Δημοτική Αρχή Ρούσση ότι ήδη έχουμε προσφύγει στον Ελεγκτή Νομιμότητας κατά των αποφάσεων 04/24-01-2017 ,  38/24-03-2017 και 77/26-04-2017της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες εγκρίνονται τα πρακτικά  I , II και III του διαγωνισμού για την αποκομιδή – μεταφορά απορριμμάτων καθώς επίσης και ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο ώστε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Ωρωπού , των Δημοτών και των εργαζομένων.
Τέλος, ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη απόφασης από το ανώτερο όργανο του Δήμου σχετικά με αυτό το θέμα.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δυναμικής Πολιτείας:
-        Γιασημάκης Γιώργος
-        Αρμυριώτης Γιώργος
-        Δέδες Πέτρος
-        Παπαγιάννης Γιώργος
-        Ράπτης Σπύρος

-        Χατζηιωάννου Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: