Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Από το Καπανδρίτι στην παραλία... για Αστυνομία.

Είναι πια γνωστό σε όλους πως, μετά τις αποφάσεις για Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα αστυνομικά Τμήματα Καλάμου και Καπανδριτίου κλείνουν.
 Όσον αφορά το Καπανδρίτι, αυτό που θα ανέμενε κανείς είναι οι υπηρεσίες του Τμήματος να μεταφερθούν στο πλησιέστερο, αυτό του Αγ. Στεφάνου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τις τοπικές αρμοδιότητες των περιφερειακών Υπηρεσιών, οι διοικητικές περιφέρειες Καπανδριτίου, Αφιδνών, Πολυδενδρίου όπως και Καλάμου θα υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού που βρίσκεται στην λεωφόρο Χαλκουτσίου κοντά στην παραλία. 
Το Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνα θα περιλαμβάνει και την Μαλακάσα και το Μήλεσι το οποίο, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην παραλία από τις Αφίδνες.
 Η παραπάνω απόφαση θα σημαίνει πως για μια απώλεια ταυτότητας θα πρέπει κάποιος που ζει στο Καπανδρίτι να απευθύνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού. Ή, μήπως, θα υπάρξουν εναλλακτικές όπως η τοποθέτηση αστυνομικού σε χώρο της τοπικής κοινότητας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες τουλάχιστον σε βασικά θέματα, έστω διοικητικής φύσεως;

Απόσπασμα από την απόφαση  Αριθ. 7001/2/1478-μβ΄ :

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: