Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης πραγματοποίησε  επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Ωρωπού, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, όπου συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και τον Αντιδήμαρχο  κ. Δημήτρη  Βελτανιώτη, στο Δημοτικό κατάστημα Ωρωπού. 
Τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων συνόδευαν οι υποψήφιοι Βουλευτές της Περιφέρειας  Αττικής κ. Αλέξανδρος Ανδριώτης  και ο κ. Γιώργος  Ίσαρης, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία  του Δήμου. Ο κ. Β. Λεβέντης ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Ρούσση για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και την εν γένει οικονομική κατάσταση και παραγωγική διαδικασία του Δήμου, καθώς τον επισκέπτονταν για πρώτη φορά ως αρχηγός κόμματος. Συζητήθηκαν ακόμα και άλλα προβλήματα που απασχολούν την Δημοτική Αρχή και τους δημότες μας όπως η ανεργία, οι βιολογικοί καθαρισμοί των ενοτήτων και η πρόοδός  τους, οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο. Θέματα που κατανόησε πλήρως ο Πρόεδρος, αφού προέρχεται από τον τεχνικό κλάδο των πολιτικών μηχανικών. 
Ακολούθως τέθηκε, από το Δήμαρχο Ωρωπού, το μεγάλο ζήτημα των διοδίων. Ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν το Κόμμα της Ένωσης Κεντρώων και για το οποίο ο κ. Λεβέντης έδειξε να έχει πλήρη εικόνα, όσον αφορά τις διαδικασίες και τους τρόπους παραχώρησης των δημοσίων δρόμων.
Ο κ. Ρούσσης κατέθεσε στον κ. Λεβέντη το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ωρωπού για κατάργηση των οκτώ σταθμών διέλευσης, κάτι που είναι κοστοβόρο και λειτουργεί αρνητικά, όχι μόνο στις μετακινήσεις τους αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής. Σε αντίθετη περίπτωση, να ισχύσει η χρέωση ανά διανυόμενο χιλιόμετρο (χιλιομετροχρέωση) και σε τιμές χρέωσης, πάντα σε συνεργασία με το δήμο, που γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να το  προωθήσει στη Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς το ΥΠΕΚΑ.
Επίσης, συζητήθηκε η επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σημειώθηκε η προχειρότητα και η μη θωράκιση του νέου νομοσχεδίου, όσον αφορά την εκλογή των αιρετών, αλλά και την ακυβερνησία  που θα δημιουργήσει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό έχει κάνει όλους τους Δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές της χώρας, να είναι αρνητικοί στο νέο νόμο, υπογράμμισε ο κ. Ρούσσης. 
Τέλος συζητήθηκε ο νέος νόμος περί της διαδικασίας διενέργειας των δημοπρασιών δημοσίων έργων. Η σχετική πλατφόρμα δεν είναι ακόμα έτοιμη και υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων. Φαίνεται λογικό να δοθεί παράταση μερικών μηνών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να ενταχθούν οι δήμοι στη νέα πραγματικότητα. 
Ο κ Λεβέντης, απλός και ανθρώπινος, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Δήμου Ωρωπού, και υποσχέθηκε να τα προωθήσει στη Βουλή.  Υποσχέθηκε δε  ότι πολύ σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι το Δήμο με βουλευτές του κόμματος του, για να γίνει μια πιο ενδελεχής και εμπεριστατωμένη καταγραφή των προβλημάτων  της ευρύτερης περιοχής, ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία.

Από το Γραφείο Τύπου 
του Δήμου Ωρωπού



Δεν υπάρχουν σχόλια: