Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΓΝΩΣΗ- ΓΟΝΙΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ - ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



Ωρωπός  14 Ιουλίου 2017
  
    Φαίνεται τελικά ότι υπάρχει παράδοση στην κόντρα μεταξύ τοπικού  Αντιδημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας στο Καπανδρίτι. Πέραν αυτού όμως, που μπορεί να θεωρηθεί και χιούμορ,  είναι  και  στη   φιλοσοφία  της Δημοτικής Αρχής, να λασπώνει, να  απαξιώνει, να κατηγορεί ότι φρενάρουν το δημοτικό της  έργο,  ακόμα και εκλεγμένους της,  πόσο δε μάλλον αντιπολιτευόμενους αιρετούς αλλά και απλούς πολίτες,  όταν έχουν διαφορετική  άποψη  ή  εκφράζουν  απόψεις,  που ο  καθένας  μπορεί και υποχρεούται  να έχει,  αλλά  δεν της  αρέσουν.

      Αυτό άλλωστε αποδεικνύετε και από τον χαιρετισμό  του κ. Ρούσση στο έντυπο, «Βήμα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή. «Θέλουμε  ο  πολίτης  να  γνωρίζει, γιατί θέλουμε μέσα από την γνώση των όσων συμβαίνουν στον Δήμο μας,  να  μπορεί  να  ασκεί γόνιμη   κριτική,  τολμώντας,  παρεμβαίνοντας, και  ενισχύοντας  τις  θέσεις  και  τις  πράξεις  μας ».
     Αυτή  είναι  η φιλοσοφία  του «ολοκληρωτικού καθεστώτος, γιατί όταν ο  πολίτης  τολμάει και παρεμβαίνει σε κάποιες αποφάσεις, αν και εφόσον του έχουν δώσει τα στοιχεία για να γνωρίζει, εκφράζει συνήθως την ανησυχία αλλά και την διαφωνία του στις θέσεις και της πράξεις μιας Δημοτικής αρχής και όχι την κατά παραγγελία σύμφωνη γνώμη του.  Άλλωστε δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος  ιδιαίτερη τόλμη για να βγει επώνυμα και να συμφωνήσει με μία σωστή θέση ή πράξη.
     Τελευταία όμως παρουσιάζονται και διάφοροι, που δυστυχώς δεν διαθέτουν ούτε καν αυτή την ελάχιστη τόλμη και μέσα από ανώνυμα προφίλ ή ιστοσελίδες,  ευλογούν κάθε πράξη της Δημοτικής Αρχής, διαθέτοντας μάλιστα έγγραφα και ιδιαίτερα στοιχεία, που μόνο από τις υπηρεσίες του Δήμου θα μπορούσαν να προμηθευτούν!!! Αφορίζουν βέβαια, πάντα κρυμμένοι στην  ανωνυμία τους, όποιον τολμάει να ασκήσει κριτική ή να αναδείξει προκλητικές ακόμα και παράνομες πράξεις της Δημοτικής Αρχής και ο νοών νοείτω.
    Όσον αφορά την γόνιμη κριτική τι να πω, αυτή η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν δέχεται κανενός είδους κριτική, για όλα τα λάθη πάντα φταίει κάποιος άλλος, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που καταψηφίζουν τα θέματα αφού δεν έχουν εισηγήσεις αλλά και κανείς δεν ξέρει να τα εισηγηθεί και να τα αναλύσει, για να φανούν οι πραγματικές προθέσεις αυτής της Δημοτικής Αρχής. Η μόνη απάντηση στα δύσκολα είναι πάντα η επίκληση των καλών προθέσεων και η πολύωρη απασχόληση στον Δήμο. 

    Και φυσικά « Η γνώση είναι δύναμη », όπως αναφέρει στην αρχή του χαιρετισμού του ο κ. Ρούσσης, εννοεί όμως τον εαυτό του, όπως  αλαζονικά έχει πει πολλές φορές ότι μόνο αυτός γνωρίζει, βγάζοντας άχρηστους ακόμα και την Περιφέρεια αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Αττικής, προϊστάμενες και ελεγκτικές αρχές του Δήμου.
    Ο πολίτης είναι στο σκοτάδι σε σχέση με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έχουν βάλει σε μεγάλες περιπέτειες τον Δήμο Ωρωπού και τους πολίτες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επικίνδυνος και παράνομος  προσωπικός χειρισμός του κ. Ρούσση, του τόσο σοβαρού θέματος για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. στο Λατομείο στο Πολυδένδρι.  Κανείς δεν ενημερώθηκε επί δυο και πλέον χρόνια  για το τι σχεδίαζε μόνος του, εν αγνοία ακόμα και των δημοτικών του συμβούλων.
    Καμία διαβούλευση-ενημέρωση για το Γ.Π.Σ. του Ωρωπού, για το Σ.Χ.Ο.Α.Π. των Αφιδνών, για την αλλαγή της χωροθέτησης και την πορεία των περιβαλλοντικών του Βιολογικού του Καλάμου αλλά και των περιβαλλοντικών της αποχέτευσης Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου  και φυσικά μία ελλιπέστατη ενημέρωση, για την αναγκαιότητα  ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο αντί του ποσού των 6.500.000 € και τον πρωτοφανή εμπαιγμό των υπαλλήλων (μοναδικοί στην Ελλάδα οι Δήμοι Ωρωπού και Ρόδου όπως αναφέρθηκε  και στα μέσα ενημέρωσης).
   Καμία ενημέρωση για διαγραφές οφειλών ύδρευσης σχεδόν 1.000.000 €, οι οποίες συνεχίζοντα  με εκατοντάδες χιλιάδες €, οι περισσότερες χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε μια από τις πιο αξιόλογες παρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.   
    Τέλος, ποιο είναι το συμφέρον του Δήμου, από τις  εκατοντάδες προκλητικές, σκανδαλώδεις και κάποιες παράνομες απευθείας αναθέσεις, που ξεπερνούν το 1.500.000 €, σε συγκεκριμένους προμηθευτές και εργολάβους, επικαλούμενοι πάντα την αστεία δικαιολογία ότι οι ανοιχτοί διαγωνισμοί είναι χρονοβόροι, με αποτέλεσμα την ζημία για τα ταμεία του Δήμου και τους πολίτες.
   Μην κοροϊδεύετε άλλο τον κόσμο, οι υπηρεσίες γι’ αυτό υπάρχουν, να συντάσσουν μελέτες και να κάνουν διαγωνισμούς, στο τέλος και στις αρχές κάθε έτους, αφού γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός και πάρουν τις εντολές από εσάς. Κρατήστε τις απευθείας αναθέσεις με την διαδικασία του κατεπείγοντος, που τις ξέρετε καλά, αποχιονισμούς, αντλιοστάσια, κατακρημνίσεις, θεομηνίες κ.α.,  που και αυτές ξεπερνούν το 1.000.000 €.
     Ο Δήμος Ωρωπού μετά από έξι χρόνια, έχει πλέον οργανωμένες και με μεγάλη εμπειρία υπηρεσίες και οι υπάλληλοι που έχετε είναι οι περισσότεροι που υπήρχαν ποτέ,  από το 2003 που συστάθηκε ο Δήμος Ωρωπίων, αρκεί να τις ενεργοποιήσετε να δουλέψουν για το καλό των πολιτών και όχι για τις τσέπες προμηθευτών και εργολάβων.
     Για όλα αυτά βέβαια δεν έχει γνώση ο πολίτης, και πώς να έχει άλλωστε, εδώ δεν έχουν γνώση δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και δικοί σας.
     Πάντως, « επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια », καλό θα ήταν να δημοσιοποιούσατε στους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, τι ποσά και σε ποιους έχετε διαθέσει με απευθείας αναθέσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα και πως αυτό αποδεικνύει την σωστή διαχείριση των οικονομικών, του ταμείου του Δήμου (που παραλάβατε άδεια).
Υ.Γ. «Η Γνώση» των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, έτσι όπως αναφέρονται στο συγκεκριμένο έντυπο, για να μπορέσει να αποτελέσει την αφετηρία μιας καινούργιας  αμφίδρομης  σχέσης διαλόγου, όπως  οραματίζεστε,  θα πρέπει να δέχεται και να δημοσιεύει το προϊόν του διαλόγου, που θα είναι θέσεις - απόψεις – παρεμβάσεις αιρετών αλλά πολύ περισσότερο πολιτών, τεκμηριωμένες  και  πάντα  επώνυμες. Άλλωστε το έντυπο  εκδίδεται  με  τα  λεφτά  των  πολιτών.


  
                                                 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΛ.  ΗΛΙΑΣΚΟΣ
                                                         ΠΡΩΗΝ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                 ΔΗΜΟΥ  ΩΡΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: