Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΔΙΠ με τον Δήμαρχο Ωρωπού.

Με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση συναντήθηκαν χθες 21 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος κ. Κώστας Καραββαρίτης και ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πάντος του ΔΣ ΣΔΙΠ, για θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας.


Τα θέματα που εξεταστήκαν στη συνάντηση ήταν :

1.    Η τιμολόγηση του νερού στον οικισμό σε σχέση με τις επισημάνσεις που έχει καταγράψει για το αντικείμενο  εξειδικευμένος μελετητής με έκθεση του .

2.  Η διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου της Ιπποκρατείου Πολιτείας ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού

3.    Το θέμα της συγκοινωνίας μεταξύ του οικισμού με τις Αφίδνες, ΣΣ Αφιδνών και Καπανδρίτι

4.   Τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και του Συνεταιρισμού στην εντός σχεδίου περιοχή του οικισμού της ΙΠ και η αξιοποίηση τους προς όφελος των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών.

Για το θέμα της τιμολόγησης του νερού κατατέθηκε σχετικό έγγραφο με συνημμένη την αναλυτική έκθεση. Άμεσα θα εξεταστούν τα στοιχεία από τη τεχνική υπηρεσία και θα επέλθουν οι διορθώσεις στο τιμολόγιο ύδρευσης .
Για τη διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου της ΙΠ, το όποιο διαχειρίζεται άτυπα ο Δήμος σε συνέχεια της κατάστασης που παρέλαβε από την Κοινότητα Αφιδνών το 2011, συζητήθηκε η υπογραφή σύμβασης του ΣΔΙΠ με την ΕΥΔΑΠ στην οποία θα εκχωρηθεί η διαχείριση του δικτύου.  Για το θέμα κατατέθηκε έγγραφο στη  γραμματεία του Δήμου.

Ο Δήμος, από το προσεχές φθινόπωρο (Σεπτέμβριος) με 2 δημοτικά λεωφορεία 20 θέσεων, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αττικής θα παρέχει δημοτική συγκοινωνία μεταξύ όλων των οικισμών του δήμου και των σιδηροδρομικών σταθμών της περιοχής. Το ειδικότερο θέμα της κοινότητας Αφιδνών και Ιπποκρατείου Πολιτείας θα αντιμετωπιστεί αμέσως μετά το πρώτο χρονικό διάστημα λειτουργίας της δημοτικης συγκοινωνιας, με ενίσχυση των δρομολογίων της περιοχής με ένα ακόμη  λεωφορείο.

Μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων που αναμένεται το επόμενο διάστημα (φθινοπωρο 2017),  θα υπάρξει πλήρης εικόνα των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και του Συνεταιρισμού στην εντός σχεδίου περιοχή της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα εξεταστεί και ο τρόπος αξιοποίησης ακινήτου κοινωφελούς χαρακτήρα σύμφωνα και με αποφαση της ΓΣ στις 27 Ιουνίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: