Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Ανιχνεύοντας το εγγύς μέλλον.

thumb
Εφόσον η διερευνητική εντολή έφυγε από τα χέρια του Σαμαρά και άρα του κόμματος που έχει το μπόνους των 50 εδρών, ο σχηματισμός κυβέρνησης φαίνεται ανέφικτος πλέον. Πρακτικά, κυβέρνηση της Αριστεράς δεν προκύπτει τόσο λόγω των αριθμητικών δεδομένων όσο και λόγω της άρνησης του ΚΚΕ. Από την άλλη και παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται από το πολιτικο – οικονομικό κατεστημένο για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή κάτι τέτοιο, αναμένεται να αποκρουστούν και το θέμα είναι αν αυτό θα γίνει επιτυχημένα από τον Τσίπρα, ο οποίος πάντως ήδη επικαλέστηκε δύο ισχυρά επιχειρήματα που του δίνει το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα: ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε  επειδή πρότεινε κυβέρνηση Αριστεράς και όχι για να πάει να συνεργαστεί με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, κι επίσης ότι ο κόσμος καταδίκασε με την ψήφο του τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου. Από εκεί και πέρα η διερευνητική στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα επέχει θέση διερεύνησης της προοπτικής σχηματισμού κυβέρνησης αριστεράς στο ... κοντινό μέλλον και όχι αύριο το πρωί.
Ήδη ο Κουβέλης, λειτουργώντας πολιτικά και πιθανότατα σε απόσταση από τις επιθυμίες πολλών εκ των εκσυγχρονιστών που υπάρχουν ή έχουν πρόσφατα προσχωρήσει στο κόμμα του, απέρριψε τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με αυτούς δηλαδή που ο κόσμος μαζικά καταπόντισε, διαβλέποντας ότι έτσι υπέγραφε το πολιτικό του τέλος.  Άλλωστε από το Νοέμβριο και τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης αφορμή με την οποία η διαφωνία στο κόμμα του εκφράστηκε ανοιχτά, μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ’αυλάκι και πλέον η απονομιμοποίηση του δικομματισμού έχει καταγραφεί στην κάλπη. Έτσι ο Κουβέλης έκανε στροφή και για πρώτη φορά κατονόμασε τις δυνάμεις της Αριστεράς ως δυνάμεις τις οποίες εντάσσει στις «προοδευτικές δυνάμεις», όρο που χρησιμοποιεί απαρέγκλιτα τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πει ποιους εννοεί. Και χθες, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Σαμαρά δήλωσε αφενός ότι «μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όπως και αν την ονομάσει κάποιος, δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα». Αφετέρου ότι  «όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς και με τέτοια πολιτική διάθεση προσερχόμαστε».
Προφανώς, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό έχουμε να δούμε πολλά ακόμα: ήδη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα στήριζαν μια κυβέρνηση με τον Τσίπρα στην κεφαλή, δηλαδή αυτόν που έως και λίγες ώρες πριν κατηγορούσαν για «αρχηστράτηγο του μπάχαλου»,  του απέδιδαν τα πάντα από ρίψεις γιαουρτιών έως το κάψιμο της Αθήνας,  τον αποκαλούσαν ανεύθυνο «λαϊκιστή», και του χρέωναν τη δραχμή ενώ σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη επομένως υπάρχει ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης  - κατ’ αυτούς.
Αλλά, πόθεν προκύπτει ότι ο λαός έδωσε εντολή για «συννενόηση» μνημονιακών και αντιμνημονιακών για το καλό της χώρας; Μάλλον ο λαός παρέκαμψε την τρομοκρατία περί καταστροφής αν δεν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και έτερα μνημονιακά μορφώματα...
Πανω απ’ όλα ψυχραιμία...

πηγή: topontiki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιο αναλυτικά, με υπουργική απόφαση συστήνονται ειδικά κλιμάκια προκειμένου να ελέγξουν, μεταξύ άλλων, γιατί οι συγκεκριμένοι φορείς συνεχίζουν να «δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις», αν έχει ορισθεί προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, και εάν τηρείται πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων για τις προμήθειες.

Χρέη 6,3 δισ. ευρώ
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι έλεγχοι γίνονται προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, τα οποία ξεπερνούν τα 6,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορείς που ελέγχονται είναι οι ακόλουθοι:

Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Οίκος Ναύτου.

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ταμείο Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ταμείο Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού. Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αρεταίειο Νοσοκομείο. Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Δαφνί). Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΝΓΝ ΔΥΤ. Αττικής (Αγία Βαρβάρα). Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο Αθηνών. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών.

Δήμος Αθηναίων. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού. Δήμος Μαραθώνα. Δήμος Αχαρνών. Δήμος Αμαρουσίου. Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος. Δήμος Περάματος. Δήμος Μεγάρων. Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Δήμος Σαρωνικού.

Δήμος Σαλαμίνας. Δήμος Χαλανδρίου. Δήμος Βύρωνα. Δήμος Λαυρεωτικής. Δήμος Πεντέλης. Δήμος Παιανίας.

Δήμος Ηρακλείου (Αττικής). Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Δήμος Χαλανδρίου. Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Δήμος Ωρωπού. Δήμος Κορωπίου. Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Δήμος Αλίμου. Δήμος Περιστερίου. Δήμος Μάνδρας. Δήμος Γλυφάδας. Δήμος Ελευσίνας. Δήμος Ηλιουπόλεως. Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Δήμος Υδρας. Δήμος Διονύσου. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Δήμος Δάφνης-Υμηττού. Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Δήμος Γαλατσίου.