Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Καλύτερη η εικόνα από τις Αφίδνες.

pyrkagia ag stefanos3
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες. Το μοναδικό ενεργό μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται αυτή την ώρα ΒΔ των Αφιδνών σε χαράδρα, όπου οι Πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους και ιδιαίτερα τα εναέρια μέσα. Νωρίτερα, μεγάλα ήταν τα μέτωπα στον Άγιο Στέφανο και στη Δροσοπηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί η ιματιοθήκη στρατοπέδου στον Άγ. Στέφανο, καθώς και τουλάχιστον ένα σπίτι στη Δροσοπηγή. Και οι δύο περιοχές είναι πυκνοκατοικημένες με διάσπαρτα σπίτια και εργοστάσια. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό και στα δύο ρεύματα. Κανονικά από τις 9:35 και τα δρομολόγια του ΟΣΕ Αθήνα-Χαλκίδα που είχαν διακοπεί νωρίτερα.  Μάχη με τις φλόγες δίνουν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 10:00 στη ΝΕΤ ο υποστράτηγος περιφ. Πυροσβεστικής Β. Παπαγεωργίου, αυτή την ώρα το μοναδικό μέτωπο είναι σε  χαράδρα ΒΔ των Αφιδνών, κι εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες ώστε η φωτιά να μη διαφύγει προς την Ιπποκράτειο πολιτεία.
Από το στρατόπεδο Αγ. Στεφάνου, ο Γ. Γεραφέντης μετέδωσε ότι, όπως είπε ο περιφερειάρχης, όταν κατέφτασαν τα ξημερώματα στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, ενώ, και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πριν από την πυρκαγιά ακούστηκαν εκρήξεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη έρευνα.

pyrkagia ag stefanos001

Φωτογραφίες και κείμενο: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: