Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΣΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

Σχετικά με την Οικονομική βοήθεια σε απόρους δημότες του Δήμου Ωρωπού θα θέλαμε να προτείνουμε κάποια μέτρα, ώστε να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποί μας, που μαστίζονται ιδιαίτερα σήμερα από την οικονομική κρίση και την ανεργία που πλήττει τη χώρα μας.
Στον προϋπολογισμό υπάρχει κωδικός με 50.000 ευρώ για διάθεση σε οικονομικά ανίσχυρους δημότες του Ωρωπού. Προτείνουμε να οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μια Διαπαραταξιακή επιτροπή καθώς και οι όροι που πρέπει να αποδεικνύουν την απορία των δημοτών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την εκκλησία να βοηθηθούν οι άπορες οικογένειες του Δήμου μας.
Συγχρόνως μπορεί να δοθούν σ αυτές τις οικογένειες κουπόνια που θα τα εξαργυρώνουν σε συγκεκριμένες υπεραγορές για την αγορά αναγκαίων ειδών διαβίωσης.
Είμαστε εξάλλου στα τέλη Ιουλίου και τα συγκεκριμένα χρήματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τηΔημοτική αρχή .Πότε άραγε θα διατεθούν δεδομένου ότι πρέπει να γίνει μια προετοιμασία από φέτος και για την επόμενη χρονιά ; Έτσι οφείλει να λειτουργεί η κοινωνική πρόνοια του Δήμου για τους πολίτες του, με διαφάνεια και πραγματικό ενδιαφέρον.                                                                                       
 ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΝΑΒΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
                              
                                      ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΣΩ

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνα Οικονόμου είπε...

Κύριε Ζαφείρη
Με λύπη μου,πληροφορήθηκα οτι για άλλη μια φορά ΠΑΡΑΒΛΕΨΑΤΕ τις τυπικές διαδικασίες και αποφασίσατε ΜΟΝΟΣ σας,να παραχωρήσετε το δημοτικό σχολείο Καλάμου,για εκδήλωση της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.
Το να αποφασίζετε μόνος σας δεν είναι και το ΠΡΕΠΟΝ.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι απο εδώ και πέρα για τις αποφάσεις σας να έχετε και την σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της πρωτοβαθμίας σχολικής επιτροπής της οποίας είμαι μέλος.