Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το Μαρκόπουλο Μεσογαίας πράττει... ο Δήμος Ωρωπού?



Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει και σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2012, που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 – 13.00, στον υγρότοπο της Βραυρώνας.
Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων."

anatolikiattikinews.blogspot.com

Από την αρχή σχεδον της ανάληψης της διοίκησης από την παρούσα δημοτική αρχή "έρχεται" στις οικονομικές επιτροπές και τα δημοτικά συμβούλια το θέμα της δημιουργίας Περιβαλλοντικού Πάρκου στον υδροβιότοπο του Ωρωπού.
Στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ψηφίστηκε η ανάθεση για την μελέτη: 
 "Προστασία και ανάδειξη υδροβιότοπου στη θέση Αλυκές Ωρωπού και δημιουργία πρότυπου οικολογικού πάρκου", που ανατέθηκε στο μελετητικό γραφείο της κ. Αικατερίνης Χελιδώνη. Από τότε ως πολίτες δεν είχαμε καμιά ενημέρωση ούτε για την πορεία της μελέτης αλλά ούτε και για το πρόγραμμα της περαιτέρω δράσης για την υλοποίηση του περιβαλλοντικού πάρκου που θα μπορούσε να φέρει χρήμα στην τοπική αγορά, και κατά την φάση της κατασκευής όπου θα χρειαστεί εργατικό δυναμικό, αλλά και κατά την λειτουργία του μιας και θα προσελκύσει τουρίστες. 
Το λυπηρό είναι πως η εικόνα με τα σχέδια για οικολογικά πάρκα είναι σε πλήρη αντίθεση με την παρούσα εικόνα της ευρύτερης περιοχής του υδροβιότοπού μας...  




Δεν υπάρχουν σχόλια: