Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ COPY - PASTΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

Στην Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής 2-2-2013 τέθηκε προς έγκριση η διακύρηξη του Ανοικτού Διαγωνισμόυ για την Προμήθεια Έτοιμου Φαγητού στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωρωπού.
Η προχειρότητα και η ασάφεια με την οποία συντάχθηκαν οι όροι έδειξε την έλειψη σοβαρότητας και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διεξάγει ένα διαγωνισμό και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως η σίτιση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών.
Συγκεκριμένα:
1. Κάποια άρθρα της Διακύρηξης΄ηταν copy-paste(αντιγραφή- επικόλληση)  από προηγόυμενο διαγωνισμό σχετικά με τημ προμήθεια λαπτήρων
2. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών που καθορίζεται στους 6 μήνες από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού και με προυπολογισμό 112.000 ευρώ  και με τιμή μερίδας για κάθε παιδί τα 2,35 ευρώ συν ΦΠΑ δημιουργεί το ερώτημα σε  πόσα παιδιά αντιστοιχεί η σίτιση την ημέρα ;
3 Η προκύρηξη του Διαγωνισμού ως κατεπείγοντος 10 μέρες πριν τη διενέργειά του δε δίνει την ευκαιρία για  τη διεξαγωγή του με διαφάνεια και την επίτευξη της οικονομικότερης προσφοράς, σε μια εποχή που  ο Δήμος  πρέπει να διαχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση τα έξοδά του.
                               
                                                                                                         Για τη ΔΗ.Σ.Ω.

                              
                                              Η επικεφαλής  Βαρνάβα Ελένη
                                                         Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: