Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γιώργος Γιαμαρέλος για τις πιθανές αλλαγές στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ  ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ  ΣΤΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ  ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ.

Αγαπητοί φίλοι/ες,
για πολλοστή φορά εξαγγέλλονται σκέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές  αρχαιρεσίες.                                                                                 
 Από πλευράς μας χαιρετίσαμε τις σχεδιαζόμενες αυτές αλλαγές διότι θεωρούμε ότι βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση. 
 Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης, τις  ιδέες και τα επιχειρήματα   όλων, όσοι, αντιτίθενται  στις αλλαγές αυτές.                                                                                                            
 Η κυβέρνηση έχει το ιερό χρέος να προχωρήσει άμεσα και αταλάντευτα στην  λεπτομερή  επεξεργασία των σκέψεων αυτών,  την δημόσια διαβούλευση και την κατάθεση νομοσχεδίου προς συζήτηση  και ψήφιση  στην βουλή των Ελλήνων . Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι οι αλλαγές αυτές σπάνε δεσμά και συρματοπλέγματα , απελευθερώνουν  και αξιοποιούν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και δημιουργούν  ευνοϊκές συνθήκες για την διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος που οδηγεί  στον εποικοδομητικό διάλογο, την σύνθεση απόψεων και την εξεύρεση ευρύτατα αποδεκτών λύσεων .        Πέρα από τους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές των κομμάτων,  εκεί  όπου η κοινωνία  αφήνεται   ελεύθερη και ακηδεμόνευτη  σε εθελοντικές ομαδικές προσπάθειες και δραστηριότητες, έχει δώσει σαφή δείγματα της πρωτοπόρας σκέψης, του πρωτοποριακού της έργου,  της ευρείας συμμετοχής των πολιτών και των εκπληκτικών επιτευγμάτων της, όπως π.χ. οι δραστηριότητες , το έργο και η προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων όλων των Δήμων της χώρας.
 Αν πάλι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν ήσαν ελεύθεροι, αλλά κομματικοί,  ο καθένας μπορεί να φαντασθεί ποια θα ήταν η συμμετοχή ,το έργο και η προσφορά  των κομματικών πολιτιστικών συλλόγων ….  
 Ήλθε η ώρα  να  επιτραπεί στην κοινωνία να πάρει  στα χέρια της τις τύχες  των Καλλικράτειων  Δήμων της χώρας για να αλλάξει το σκηνικό της μιζέριας, της μισαλλοδοξίας, της αλαζονείας και της αποτελμάτωσης .Ήλθε η ώρα να φανεί και το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. 
 Το  χρωστάμε στους αγωνιστές του 21 και τις αμέτρητες θυσίες του λαού μας για ελευθερία ανεξαρτησία,  λαϊκή κυριαρχία.         
 Το χρωστάμε πάνω απ’ όλα  στην Ιστορία και τον πολιτισμό του Γένους των Ελλήνων.
Η φράση: « οι των πραγμάτων καιροί ου μένουσι την ημετέραν  βραδύτητα» ,ας σημάνει σε όλους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.
Με τιμή,
Γεώργιος Χ. Γιαμαρέλος                                                                                                                    
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Γιαμαρέλο
ακριβως τις ιδιες με εσας αποψεις για το φημολογουμενο νομοσχεδιο εχει και ο κ.Οικονομακος.Το απολιτικ μαλλον σας τερειαζει!!!!!!Ζητω τα μημονια-μνυμοσινα του Ελληνικου Λαου.
Απο εδω και στο εξεις θα εκλεγουμε σε ξεχωριστο ψηφοδελτιο τον Πρωθυπουργο και σε αλλο τους βουλευτες,αυτο εσυ το λες Δημοκρατια;;;;;;;;

Γιώργος Γιαμαρέλος είπε...

Αγαπητέ φίλε,ευχαριστώ για το σχόλιό σου διότι έστω και έτσι(ανώνυμα),διανοίγεται ένας διάλογος που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω τις απόψεις του κ. Οικονομάκου ούτε των άλλων Δημοτικών Συμβούλων για το σπουδαιότατο,κατά την άποψή μου, αυτό θέμα.
Ακράδαντη πεποίθησή μου είναι ότι τουλάχιστον στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι επιζήμιο οι πολίτες να χωρίζονται με βάση τις κομματικές τους προτιμήσεις.
Σε τελευταία ανάλυση ,για να το πούμε απλά και περισσότερο ίσως κατανοητά, δεν ενδιαφέρει το "χρώμα" της φανέλας των ποδοσφαιριστών(συμβούλων),αλλά η ποιότητα του παιγνιδιού τους.
Σκεπτόμενοι έτσι μπορούμε να δεχθούμε ότι ο Δήμαρχος έχει την θέση του "προπονητή" σ'αυτή την ομάδα και είναι υποχρεωμένος να αξιοποιήσει τους "παίκτες" (Συβούλους), που έχει στην διάθεσή του, με τον καλύτερο τρόπο.
Το ομαδικό παιγνίδι και η σκληρή δουλειά και προσπάθεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάκτηση των στόχων που θέτει η κάθε ομάδα.
Εμείς οι Έλληνες όταν βρεθούμε σε περιβάλον που επιτρέπει στον καθένα να αναπτυχθεί με βάση τις ικανότητές του μπορούμε να επιτύχουμε θαυμαστά πράγματα,και να ξεπεράσουμε κάθε αντιξοότητα(μνημόνια κ.λ.π.)

κωστας είπε...

Κ.Γιαμαρέλο,υπό τον φόβο της συντριβής της, η κυβέρνηση οραματίζεται μια Αυτοδιοίκηση χωρίς πολιτικό στίγμα, απονεκρωμένη από τον πολιτικό διάλογο, κομμένη και ραμμένη στα μνημονιακά μέτρα.
Κυριε Γιαμαρέλο,μηπως ψάχνεις καί εσυ γιά τράγο,οπως στις προηγούμενες εκλογες;;;;; Δέν σου εφτασε το παντρεμα σου με τον Οικονομακο;;;;;;Αν εσυ πρίν τρια χρόνια διάλεξες λάθος τράγο δεν σου φταίει κανείς.
Κυριε Γιαμαρέλο η Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση γεννιέται μέσα από τις δημοτικές παρατάξεις και οχι μέσα άπω ενα τουρκομπαροκ σχήμα για να επιβιώσουν οι δήθεν επώνυμοι.

Γιώργος Γιαμαρέλος. είπε...

Αγαπητέ Κώστα,
η εκλογή Δημάρχου απ' ευθείας από τον λαό, με σταυρό προτίμησης, ήταν μία καινοτόμος ιδέα και πρόταση της Ελεύθερης Κοινωνικής Πρωτοβουλίας για τον Ωρωπό της Ελπίδας της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας, μιάς κίνησης που εμπνεύστηκα και ίδρυσα τον Ιούλιο του 2010.
Η εκλογή Δημάρχου με σταυρό προτίμησης προκύπτει κατά την αποψή μας, εμμέσως πλην σαφώς, από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων:
19(παρ.1και6),21(παρ.2)και35(παρ5) του Ν.3852/2010("Καλλικράτης")
Χαιρετίζουμε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές διότι είναι κοντά στις δικές μας αντιλήψεις ,όπως αυτές άλλωστε είχαν γίνει ευρέως γνωστές από δημοσιεύσεις και φυλλάδια, πολλά των οποίων διένειμα ιδιοχείρως στους δημότες Ωρωπού την προεκλογική περίοδο του 2010.
Η συνεργασία μας με τον Συνδυασμό "ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του κ. Οικονομάκου προέκυψε από δημόσια δεσμευσή μας να συνεργαστούμε και να συμπράξουμε με οποιονδήποτε από τους διαμορφούμενους τότε Συνδυασμούς αποδεχόταν ο Δήμαρχος να εκλέγεται με σταυρό προτίμησης. Ο κ. Οικονομάκος, που μέχρι τότε δεν γνώριζα, με δημόσιες δηλώσεις του αποδέχθηκε πλήρως την καινοτόμο αυτή πρότασή μας και έτσι προέκυψε η συνεργασία μας.Δεν θα ήθελα επί του παρόντος να αναφέρω τίποτε περισσότερο για την "συνεργασία" μας με τον κ. Οικονομάκο.
Κατά την αποψή μου ο κάθε πολίτης που δεν βαρύνεται με αδικήματα, πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα. Κριτής του είναι το εκλογικό σώμα.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο γεννιέται η Δημοκρατία μέσα από τις δημοτικές παρατάξεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.
Το ζητούμενο είναι η Δημοκρατία να λειτουργεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από Συμβούλους που έχει εκλέξει ο λαός με κριτήριο όχι την συμμετοχή τους σε κάποια παράταξη, αλλά την αξιοσύνη.
Στην Κρήτη, αγαπητέ Κώστα, συνηθίζουν να λένε την μαντινάδα:
"Σαν είν' ο τράγος δυνατός δεν τόνε βάνει η μάντρα..."
Το ζητούμενο σε κάθε Κοινωνία και σε κάθε Δήμο σήμερα είναι να διοικείται από ανθρώπους που δεν είναι μαντρωμένοι....