Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εκλογές μετά Διοδίων και λοιπών φαινομένων.

 Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης συγγενής μου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε το παρακάτω SMS:
 Αποστολέας: BENIZELOS
  ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ACTION24 EXTRA3 KONTRA

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το ενισχυμένο "πακέτο" για Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, με την μισή χρηματοδότηση για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών να δίδεται με βάση τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές του 2009 και όχι στις εθνικές του 2012, άρχισαν και οι "απλοχεριές" της Χαρ.Τρικούπη.
 http://www.kathimerini.gr
Ηθικό το θέμα της χρηματοδότησης  πρακτικό όμως ζήτημα πώς οι ετεροδημότες θα πρέπει να πληρώσουν ένα κάρο χρήματα σε Διόδια για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα του εκλέγειν, δικαίωμα που είναι και υποχρέωση. Ως προς το τελευταίο μάλιστα, όποιος δεν προσέλθει στις κάλπες θα διώκεται με ποινές φυλάκισης σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. http://www.tovima.gr/society 
Όποιος δηλαδή δεν έχει λεφτά για μεταφορικά και Διόδια θα πάει και φυλακή! Το θέμα των Διοδίων δείχνει πώς η ιδιωτικοποίηση θεμελιωδών δημόσιων αγαθών, όπως είναι οι δρόμοι,υπονομεύει την Δημοκρατία. 
Για το τελευταίο θέμα μάλιστα των Διοδίων, σε άρθρο του το blog "Τα Νέα του Ωρωπού" ζητά σε τρεις από τους επικρατέστερους υποψηφίους για την Δημαρχία να τοποθετηθούν δημόσια ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν τα Διόδια κλειστά και οι δρόμοι ανοιχτοί για τους ψηφοφόρους, πρόταση που κατατέθηκε και απορρίφθηκε στην διακομματική επιτροπή για τις εκλογές από τα κυβερνητικά κόμματα.

http://taneatouoropou.blogspot.gr 
 
"Μας λένε πως είναι αντίθετοι με τα διόδια. Μας λένε πως είναι ανεξάρτητοι. Τους είδαμε με ντεκόρ τα κάγκελα να βγάζουν φωτογραφίες με σφιγμένες γροθιές. Τώρα δεν χρειάζεται να κουραστούν τόσο πολύ για να μας πείσουν για τις προθέσεις τους. Αρκεί μια απλή τους δήλωση.
Κύριοι κύριοι Οικονομάκο, Ρούσση και Γιασημάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στις εκλογές να είναι ανοιχτά όλα τα διόδια όλες τις ημέρες κατά τις οποίες θα μετακινηθούν οι πολίτες για να λάβουν μέρος στις εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου, ώστε να διευκολυνθεί όσο γίνεται περισσότερο η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν. Εσείς με ποιόν συμφωνείτε;
Περιμένουμε την απάντησή σας. Ανοιχτά, καθαρά και δημόσια!"


"Τα Νέα του Ωρωπού"

Δεν υπάρχουν σχόλια: