Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Η Θέση της ΔΗΣΩ για τον Β' γύρο των εκλογών.
23 Μαΐου 2014

Ψήφο κατά συνείδηση στο Β’ γύρο συστήνει η  ΔΗΣΩ
  
Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΗΣΩ καθώς και τα μέλη της ΔΗΣΩ που έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές της 18ης Μαΐου για το Δήμο Ωρωπού συνεδρίασαν την Πέμπτη 22 Μαΐου στο καφέ «Πλατεία» στο Καπανδρίτι με θέμα συνεδρίασης τον απολογισμό των εκλογών και την απόφαση για την στάση της ΔΗΣΩ στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών του Ωρωπού.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δυστυχώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για εκλογική επιτυχία του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη. Η συνεργασία των δύο δημοτικών παρατάξεων, Δυναμική Πολιτεία και ΔΗΣΩ, δεν λειτούργησε πολλαπλασιαστικά και δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς.

Παρ’ όλα αυτά το ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε ο συνδυασμός (26,38%) καθώς και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στο δεύτερο γύρο μόλις για 350 ψήφους, καταδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αποδέχεται και εγκρίνει τη δική μας διαφορετική προσέγγιση για την πορεία που θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος και η κοινωνία του Ωρωπού.

Η ΔΗΣΩ στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας με τη Δυναμική Πολιτεία στήριξε και εξακολουθεί να συνδράμει τις προσπάθειες του Γιώργου Γιασημάκη. Η ΔΗΣΩ, ως διακριτή και συνεργαζόμενη με τη Δυναμική Πολιτεία δημοτική παράταξη, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δυναμική που κατέγραψαν τα στελέχη της και τα πρόσωπα που προέρχονται από τη ΔΗΣΩ, θεωρώντας τιμητική και ενθαρρυντική για το μέλλον την αποδοχή που έχουν στην κοινωνία του Δήμου Ωρωπού οι άνθρωποί της.

Για το Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ωρωπού, από κοινού με τη Δυναμική Πολιτεία και τον Γιώργο Γιασημάκη, συστήνουμε την ψήφο κατά συνείδηση. Καλούμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την υποστήριξή τους να αξιολογήσουν τόσο την προσωπικότητα όσο και τις προτάσεις των δύο υποψηφίων και αναλόγως να τοποθετηθούν με την ψήφο τους.

Η ΔΗΣΩ παραμένει ενεργή στα δημοτικά πράγματα αξιοποιώντας την εμπειρία, την πληθώρα ιδεών και προτάσεων που προκύπτουν από την σκληρή και ανιδιοτελή δουλειά των στελεχών και των φίλων της. Ως δημοτική παράταξη επιμένουμε ότι το μέλλον του Δήμου Ωρωπού, το μέλλον και των 12 χωριών του Ωρωπού, βρίσκεται στις συνεργασίες και στη συνεννόηση. Αρνούμαστε κάθε στείρα και μικροπαραταξιακή λογική και καλούμε το σύνολο των παρατάξεων και ανεξαρτήτως αποτελέσματος να εργαστούμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Δήμο Ωρωπού.


Για τη ΔΗΣΩ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: