Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Άποψη του συντοπίτη μας Γ. Γιαμαρέλου για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο  Λαός σε όλες τις δημοσκοπήσεις σταθερά έχει ταχθεί, στη μεγάλη του πλειοψηφία με την άποψη ότι η παρούσα Βουλή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. 
 Δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει δημοσκοπήσεις με το ερώτημα αν ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο ή ένας πολίτης διακεκριμένος με διεθνή ,ενδεχομένως, ακτινοβολία, που μπορεί να ενώσει το λαό αλλά και να προσδώσει η παρουσία του και μόνο μια άλλη ώθηση στην Κοινωνία και τον Ελληνισμό.
                                                                                               
 Εκτίμησή μας είναι ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι πολίτες θα επέλεγαν (την παρούσα χρονική περίοδο)  μη πολιτικό πρόσωπο.
Έχουμε την άποψη ότι κατά το Σύνταγμα ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να θέσει  υποψηφιότητα για Πρόεδρος Δημοκρατίας.                                                                            
 Όμως τελικώς θα εκλεγεί Πρόεδρος εκείνος(η), που θα προτείνουν τα πολιτικά κόμματα.                                                                                                                                        Θεωρούμε ότι ως πολίτες έχουμε το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προτείνουμε μια προσωπικότητα που με τα δικά μας κριτήρια πληροί όλες τις προυποθέσεις  για μια αλλαγή στο τρόπο σκέπτεσθαι και  ενεργείν  στο τόσο σημαντικό θέμα για την Χώρα και το Έθνος,   της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.                          
 Δόξα τω Θεώ, η Χώρα διαθέτει χιλιάδες εξαίρετους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, μη πολιτικούς, με θαυμαστή πορεία στον χώρο που ο καθένας τους υπηρετεί και σημαντική κοινωνική προσφορά και δράση, που θα μπορούσαν να είναι εξαίρετοι Πρόεδροι Δημοκρατίας.Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο(από τα χιλιάδες άλλα) ονόματα: τους καθηγητές Παύλο Τούτουζα  και Δημήτριο Νανόπουλο.                    
 Όμως εκτιμούμε ότι ήλθε η ώρα να εκλέξουμε γυναίκα για Πρόεδρο Δημοκρατίας.           
 Από τις εκατοντάδες Ελληνίδες που διαπρέπουν σε πολλούς τομείς εντός και εκτός Ελλάδος και διαθέτουν τα προσόντα για την ανάληψη αυτού του ύψιστου αξιώματος ξεχωρίζουμε και προτείνουμε την  Καθηγήτρια και Ακαδημαικό Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ. 
  Οι αρχηγοί ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων  γνωρίζουν το εύρος της προσωπικότητας και των ικανοτήτων της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να αναφέρομε από το ότι θα είναι ιδιαίτερη τιμή για την χώρα  και την ιστορία της αν τελικά οι Ελληνες πολιτικοί ομονοήσουν και στο πρόσωπο της  Ελένης Γλύκατζη  Αρβελέρ σηματοδοτήσουν την μεγάλη αλλαγή στον τρόπο σκέπτεσθαι και πράττειν που έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε η Πατρίδα.                                          
 Σε κάθε περίπτωση ας συνταχθεί μια λίστα προσωπικοτήτων που προτείνονται από διάφορες πλευρές και ας τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Τις  πέντε πρώτες προσωπικότητες στις προτιμήσεις των πολιτών ας φέρουν  σε ψηφοφορία στην  Βουλή για την τελική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.                                                                     
Με τιμή, Γιώργος Γιαμαρέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: