Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέκος Καλύβης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ,ενώ έχει την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού . Διετέλεσε  υπεύθυνος γραφείου τύπου στις εκλογές του Μαϊου του 2012.


Γεννήθηκετο 1953, στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Από το 1978 και μετά ασχολήθηκε ενεργά με την συνδικαλιστική δράση και το 1980 εκλέχθηκε στη διοίκηση του Συλλόγου ΕθνικήςΤράπεζας (ΣΥΕΤΕ).

Διατέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΥΕΤΕ (1983-1987), γενικόςγραμματέας της ΟΤΟΕ (1991-1994) και από το 1995 εκλέχτηκε στην διοίκηση , στην εκτελεστική επιτροπή και στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, στην οποία μέχριτο 2009 ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος.


Ήταν στέλεχοςτου ΚΚΕ επί πολλά χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος από το 1991 του Συνασπισμού, του οποίου διετέλεσε μέλοςτης ΚΠΕ και της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και εργασίες γύρω από το συνδικαλισμό καθώς και για κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και ευρωπαϊκά ζητήματα. Ήταν ιδρυτικό μέλος των κινημάτων των ευρωπορειών κατά τηςνεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του συντονιστικού του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Συμμετείχεστην επιτροπή Απασχόλησης της Συνομοσπονδίας ΕυρωπαϊκώνΣυνδικάτων και στηνκοινοτική Επιτροπή Διαλόγουγια την Αγορά Εργασίας.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος της διοίκησης του ευρωπαϊκού ιδρύματος με έδρα το Δουβλίνο με αντικείμενο την έρευνα συνθηκώνεργασίας και διαβίωσης στην Ευρώπη καθώς και μέλος της διοίκησης του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: