Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Για το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού.

Με το ζήτημα που συζητείται εδώ και καιρό περί νομιμότητας ή μη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού δεν ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα, με το εξής σκεπτικό 1) διότι σε παρόμοια ζητήματα δίνονται νομοτελειακά κάποια στιγμή λύσεις. 2) Είναι ένα θέμα το οποίο κάλυπταν πλήρως, ήδη, διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής μας.

Το θέμα δυστυχώς μετά από χρόνια δεν έχει κλείσει ακόμα.
 Πληροφορηθήκαμε μάλιστα πως πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στην Βουλή ερώτηση από τον βουλευτή Ευβοίας Νικόλαο Μίχο προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα την παρακώλυση της ομαλής διεκπεραίωσης των υποθέσεων για τις οποίες είναι υπεύθυνο το Ταμείο. Υποθέσεις όπως η διεκπεραίωση και προώθηση των αιτήσεων των επαγγελματιών της περιοχής προκειμένου να τους παραχωρηθεί χώρος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Αποτέλεσμα των παραπάνω καθυστερήσεων  του Ταμείου είναι να επιβάλλονται πρόστιμα στους επαγγελματίες χωρίς οι ίδιοι να φταίνε. Στην ερώτηση γίνεται αναφορά και στο ιστορικό αμφισβήτησης της νομιμότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ζήτημα που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Επειδή το θέμα με το Ταμείο είναι περίπλοκο και κουράζει τον αναγνώστη γράφω δυο απλά λόγια ως απλός πολίτης που ζει στον Ωρωπό.
Για όλα τα προβλήματα διαδικαστικά-νομικά-διοικητικά κλπ υπάρχουν λύσεις. Ο πολίτης που έχει τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό του λόγω της οικονομικής κρίσης περιμένει από τους τοπικούς παράγοντες συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους να συνεννοούνται και να συμβάλλουν στις λύσεις. 
Όσο για την απόδοση πολιτικών ευθυνών, αποκατάσταση αδικιών προς τοπικούς διοικητικούς παράγοντες κ.ά. θα υπάρχει χρόνος να συζητηθούν μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Προς το παρόν δουλέψτε για να κλείσει το θέμα προς όφελος του Δημότη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: