Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου.

Γιατί δεν υλοποιείται η Β' Φάση στειρώσεων από τον Δήμο Ωρωπού;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν σταματήσει οι στειρώσεις των αδέσποτων που πραγματοποιούσε ο Δήμος Ωρωπού στα πλαίσια της γενικότερης υποχρέωσης που έχει βάσει του νόμου να μεριμνά για τα αδέσποτα κατοικίδια.
Απ'όσο γνωρίζει το Σωματείο μας έχει ήδη εγκριθεί το χρηματικό ποσό για την Β' Φάση του προγράμματος των στειρώσεων του έτους 2012 αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η υλοποίηση του!
Την ίδια στιγμή, η έλλειψη παροχής στειρώσεων μπορεί να συμβάλει δραματικά στην αύξηση των αδέσποτων, πάντα σε συνδυασμό με την αυξημένη εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς λόγω της οικονομικής κρίσης.
Αν κάπου σφάλουμε στα παραπάνω παρακαλούμε διορθώστε μας,έχοντας υπόψιν, ότι έχουμε σχεδόν εξ' ολοκλήρου αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις που ανήκουν στο κράτος και συγκεκριμένα στον Δήμο.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Πότε θα ξεκινήσει η Β' Φάση των στειρώσεων για το 2012; 
Οδεύουμε πλέον προς το τέλος του έτους!

2 σχόλια:

Ν.Π.Δ.Δ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ είπε...

Το ποσό έχει εγκριθεί, ωστόσο ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και επαναλαμβάνεται διότι οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι οι προσφορές τους δεν τους συνέφεραν και αρνήθηκαν την σύμβαση!
Οι στειρώσεις θα ξεκινήσουν λοιπόν όταν τελειώσει ο νέος διαγωνισμός και εφόσον δεν συμβεί το ίδιο....t κυρία Τσαρουχά.

Unknown είπε...

K. Βασιλάκο η παραπάνω ανακοίνωση έχει ήδη δημοσιευτεί στο άμεσα αρμόδιο και ενδιαφερόμενο blog του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου. Σαν φορέας έπρεπε ήδη να έχουμε ενημερωθεί για την παραπάνω εξέλιξη μετά την εγκριση του χρηματικού ποσού για τις στειρώσεις των κατοικιδίων.
Είναι αλήθεια πως γι αυτήν την εξέλιξη ευθύνονται οι προβληματικοί όροι του διαγωνισμούς τους οποίους υπέβαλε ο Δήμος;
Όπως: Η μεταφορά των ζώων προς στείρωση πρέπει να γίνεται από τον ίδιο τον Κτηνίατρο;

Ράνια Σιδερίδη