Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Β. Οικονόμου "Να συμφωνήσουμε όλοι ένα Αττικό Σχέδιο Ανάπτυξης"

Συνεχίζει τις επαφές του με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Βουλευτής Αττικής και Επικεφαλής του «Δημοκρατικού Συνδέσμου», Βασίλης Οικονόμου, επιδιώκοντας την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αλλά και την κατάρτιση ενός κοινά συμφωνημένου Σχεδίου Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Αττικής.


Στα πλαίσια αυτά συναντήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου με το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλη Πιστικίδη και την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου με το Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση. Με τον κ Πιστικίδη η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών και στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου όπου απειλείται πλέον και η κοινωνική συνοχή, την απουσία αστικής συγκοινωνίας, τις προοπτικές που μπορεί να ανοίξει για το Δήμο η πρόταση για επέκταση του Προαστιακού στη Ραφήνα και τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι της Ραφήνας. Εκτενής τέλος συζήτηση έγινε και για το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης βασικών υποδομών όπως το αποχετευτικό δίκτυο. Με τον κ Κιούση το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ραγδαία φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση των πολιτών του Κορωπίου, τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται  από τους κεντρικούς φορείς στην έγκριση της οικιστικής πραγματικότητας του Δήμου, η εξέλιξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, τα αναπτυξιακά κίνητρα που χρειάζονται για να αναζωογονηθεί η άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι όπως και η χώρα έτσι και η Περιφέρεια Αττικής έχουν ανάγκη από ουσιαστικές συναινέσεις. Απαιτείται να συμφωνήσουμε όλοι μαζί, η τοπικές κοινωνίες και οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμαρχοι, Περιφέρεια, Βουλευτές και κόμματα) σε ένα Αττικό Σχέδιο Ανάπτυξης. Είναι σημαντικό ότι οι Δήμαρχοι της Αττικής εμφανίζονται αποφασισμένοι να εργαστούν από κοινού για το κοινό μας μέλλον στην Αττική και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί τους άξονες μιας ισορροπημένης, βιώσιμης, κοινωνικά δίκαιης και αειφόρου ανάπτυξης. Το Αττικό Σχέδιο Ανάπτυξης μπορεί να αποφασιστεί και να υλοποιηθεί με τη συνδρομή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: