Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση για σκάνδαλο από τον Πάνο Σκουρολιάκο


Αθήνα 10 Δεκεμβρίου  2015
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου  με θέμα: ««Διαχειριστικό Σκάνδαλό στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.»
Την Πέμπτη 10.12.2015 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου σχετικά με το διαχειριστικό σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Εφημερίδα των Συντακτών  στην εταιρεία «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.».
Ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας πως σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα υπάρχει διαχειριστική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την οποία προκύπτει  πως ο φορέας «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» έχει ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 2.7 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό διότι ενώ οι προμηθευτές είχαν εκχωρήσει τα οικονομικά τους δικαιώματα σε πιστωτικά ιδρύματα  πληρώθηκαν κανονικά και από το φεστιβάλ. Ακολούθως τα πιστωτικά ιδρύματα απαίτησαν και πληρώθηκαν από τον εν λόγω φορέα αναγκάζοντας των να πληρώσει εις διπλούν.
Ο Βουλευτής ερώτησε αν αληθεύει το δημοσίευμα και ζήτησε την κατάθεση της εν λόγω έκθεσης του Γ.Λ.Κ. στην εθνική αντιπροσωπεία. Ακόμα ερώτησε σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε περίπτωση πρόκλησης ζημίας κατά του Δημοσίου.
Στην δευτερολογία του ανέφερε πως αρμοδιότητα του κοινοβουλευτικού ελέγχου δεν είναι η αποτίμηση της καλλιτεχνικής επάρκειας ουδενός αλλά ο έλεγχος της διοικητικής του επάρκειας. «Όταν ανακοινώνεται ότι υπάρχει θέμα με 2.7 εκατομμύρια στο Φεστιβάλ Αθηνών ούτε οι Βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα κάνουν βέβαια ότι δεν συμβαίνει τίποτα.» δήλωσε.

Συμπλήρωσε ακόμα, πως καμία προειδοποίηση ραδιοφωνική ή έντυπη, καμία απειλή λάσπης δεν θα μας εμποδίσει να πράξουμε το καθήκον μας για νομιμότητα δικαιοσύνη και διαφάνεια.
Ο κύριος Υπουργός αποδέχτηκε το δημοσίευμα και  ανέφερε πως το πόρισμα είναι 156 σελίδων και βρίσκεται σε στάδιο πολλαπλής διερεύνησης, διότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει παραπέμψει το εν λόγω πόρισμα  στον Γενικό Επιθεωρητή  Δημόσιας Διοίκησης ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί και νομική διαδικασία  για πιθανή απόδοση ευθυνών. 
      Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: