Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η «ολιγαρχία» του Ωρωπού!


Του Νίκου Λούπη

Αρκετό καιρό τώρα παρατηρώ τη Δημοτική Αρχή του κ.Ρούσση να λειτουργεί με έναν «ιδιαίτερο» τρόπο.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, όπως η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, διακινήθηκαν μέσα από τις αποφάσεις τους πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για:
§  προμήθεια ηλεκτρικών λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού
§  προμήθεια υδραυλικών ειδών
§  προμήθεια οικοδομικών υλικών κ.α.


Όλα αυτά βέβαια , έγιναν με την προσφιλή τακτική των κατατμήσεων και των απ’ ευθείας αναθέσεων, που μπορεί μεν να είναι νομότυπες αλλά στερούνται ηθικής. Κάνοντας πάντα όμως τους «εθνικούς προμηθευτές» να τρίβουν τα χέρια τους .

Πρόκειται για τη συνήθεια που έγινε λατρεία από τους «ολίγους» διαχειριστές των χρημάτων των δημοτών, οι οποίοι έχουν ξεχάσει ήδη, τι έκαναν στον επαγγελματικό τους τομέα πριν αναλάβουν καίριες θέσεις στο Δήμο, θεωρώντας τον εαυτό τους προϊόν παρθενογένεσης.

Και το χειρότερο όλων; Μα, θα αναρωτηθεί κάποιος, υπάρχουν και χειρότερα;
Βεβαίως! Είναι ο οποιοσδήποτε, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη και έχει και το «ΘΡΑΣΟΣ» να τη διατυπώνει δημόσια! Αυτός, κατά τη Δημοτική Αρχή του κ.Ρούσση, πρέπει να εξοστρακιστεί, να υβριστεί, και να λοιδορηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Μα, θα σκεφτεί κάποιος, αν αυτά τα οποία λέει στηρίζονται σε στοιχεία και είναι αιτιολογημένα;
ΠΟΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Είναι αυτός ο οποίος αντιμετωπίζεται σαν «τρομοκράτης» που προσπαθεί να ανατρέψει το καθεστώς, οπότε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Επακόλουθο αυτού, στις λίγες δημόσιες αντιπαραθέσεις, να υπερισχύουν τα επιχειρήματα, εκφράσεις όπως «έτσι θέλω εγώ», «…δεν γίνεται διάλογος», σου «απαγορεύω» κ.α. και να γίνονται μόνιμη επωδός των διοικούντων.

Δυστυχώς για τους «ολίγους» και τους αυλικούς τους, δεν με αγγίζουν τέτοιου είδους πρακτικές. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Δήμος μας είναι μια περιοχή της Αττικής γης που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ασυναγώνιστες προοπτικές, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, με ΗΘΟΣ, με συγκεκριμένο σχέδιο και θέληση, στις κατάλληλες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: