Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μήνυμα του Δημάρχου Ωρωπού προς τους συμβασιούχους του Δήμου




ΜΗΝΥΜΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ
ΠΡΟΣ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ως Δήμαρχος Ωρωπού, θέλω να εκφράσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Δημοτική Αρχή στην οποία έχω την τιμή να ηγούμαι, ότι στηρίζουμε απερίφραστα  τον αγώνα των συμβασιούχων, που εργάζονται στον δήμο μας.
Την πρόθεση μας αυτή εκδηλώσαμε έμπρακτα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Πέμπτη 15 Ιουνίου, όπου ομόφωνα υιοθετήσαμε το ψήφισμα των συμβασιούχων-εργαζομένων, με την υπ’ αριθμ.  111/2017  απόφασή μας.

Κατά την συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, εκτιμώ ότι το ψήφισμα αυτό  θα τύχει τις αποδοχής όλων των δημοτικών παρατάξεων και θα ενισχυθεί, καθώς η παρούσα δημοτική αρχή θεώρει πως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθίστανται απολύτως αναγκαίοι και απαραίτητοι, για  την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας. Ειδικότερα δε όσοι εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα   της καθαριότητας.
Επιπροσθέτως, θέλω να ενημερώσω  τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού  ότι, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων  θα γίνεται κανονικά.
Προσωπικά στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας  αλληλέγγυα το λογικό  αίτημά τους, που είναι το  δικαίωμα στην εργασία.
Θεωρώ δε, επιβεβλημένη την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα, η μισθοδοσία τους μπορεί να καλυφτεί  απρόσκοπτα  από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων.
Επίσης, στηρίζω τα αιτήματα των εργαζομένων για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και ζητώ την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους, ιδιαίτερα στον τομέα καθαριότητας και στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Καταλήγοντας, θέλω να ενημερώσω  στους δημότες μας, πως με αυτό το καθεστώς των συμβάσεων, απασχολούνται σήμερα στο Δήμο Ωρωπού 59 εργαζόμενοι. Είναι λογικό πως η πιθανή εργασιακή τους απώλεια, θα δημιουργήσει τεράστιο κενό και προβλήματα, στις κοινωνικές και διοικητικές δομές  του οργανισμού μας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού
Θωμάς Ρούσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: