Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

5Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Βασίλη Λέκκα.



5Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                    2/4/2013

ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

        ΠΡΟΣ
                    ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                    ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
                    κ.  ΑΝΥΦΑΝΤΗ  ΚΩΝΣΤ.
                    ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                    (ΑΡΘΡΟ 4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
                    ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)

ΚΟΙΝ.:  1)  ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ  Ι.
             2)  ΑΝΑΠΛ/ΤΗ Δ Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                  κ. ΜΠΟΡΣΗ ΒΑΣ.
             3) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
             4)  ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΘΕΜΑ:  «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ,
                ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ
                ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Κύριε Πρόεδρε,

Διά κληρώσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο 30/1//2013 αναδείχθηκα υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος της επιτροπής γνωμοδότησης, συντήρησης, επισκευής και  παραλαβής οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.

΄Εχουν ήδη περάσει δύο (2) μήνες και είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω και μέσω εσάς να ενημερωθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση μηνός Απριλίου 2013 για τη πορεία της συγκρότησης της επιτροπής και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει.

Η προσπάθεια επικοινωνίας με επιστολές προς τους κ. Διευθυντές του Δήμου, τους κ. Αντιδημάρχους και τον κ. Δήμαρχο για τη συγκρότηση ενός νέου τρόπου λειτουργίας της επιτροπής δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα αν και διά της σιωπής τους οι αρμόδιοι αποδέκτες των επιστολών μου αποδέχονται τις προτάσεις μου.

Τελευταία παράγραφος τρίτης επιστολής:
“H μη απάντησή σας σε εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιάς εβδομάδας θεωρείται ότι συμφωνείτε με τις προτάσεις μου».
Δεν γνωρίζω ποιά δύναμη είναι αυτή που επέβαλε την εκδηλωθείσα επιθυμία συνεργασίας σε αδράνεια και σιωπή.   

Είναι στην ευχέρειά σας κύριε Πρόεδρε να ζητήσετε από τους κυρίους Αντιδημάρχους και τους κυρίους Διευθυντές του Δήμου να ανταποκριθούν στα αιτήματα των επιστολών έως το επόμενο συμβούλιο και να μας ενημερώσετε ανάλογα.  (Συνημμένα οι επιστολές).
Εάν δεν ανταποκριθούν και πριν ζητηθούν τα έγγραφα μέσω άλλων φορέων να τεθεί θέμα στο μεθεπόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Η πρώτη άτυπη συνάντηση των μελών της επιτροπής πραγματοποιήθηκε σε οργανωμένο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα και συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας της, ο τρόπος μεταφοράς των οχημάτων και μηχανημάτων στο συνεργείο με άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών και της επιτροπής καθώς επίσης ότι κάθε ένα όχημα ή μηχάνημα του Δήμου θα εφοδιαστεί με βιβλίο συντήρησης και επισκευής βλαβών αναφέροντας και την ταυτότητά του.  Η επιτροπή όταν αναλάβει θα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.  Οι έκτακτες περιπτώσεις θα κρίνονται κατά περίπτωση.  Δεν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει δεύτερη συνάντηση  διότι όπως σας αναφέρω παραπάνω δεν μας έχει παραδώσει η προηγούμενη επιτροπή και δεν έχουν χορηγηθεί τα ζητούμενα έγγραφα.

Προσωπικές διαπιστώσεις στη περίοδο των δύο μηνών σχετικά με τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου.

Στις 6/2/2013 εντός του συνεργείου το μοναδικό που ο Δήμος έχει σύμβαση υπήρχαν δέκα έξι (16) οχήματα και μηχανήματα.  Στις 15/3/2013 έχουν εξέλθει από το συνεργείο τα δώδεκα (12) και είναι για επισκευή ή συντήρηση δέκα τέσσερα (14).  Τα δέκα (10) είναι νέα εισαγωγή.
«Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών έχουν επισκευαστεί και άλλα».

Το συνολικό ποσό των τιμολογίων μηνός Φεβρουαρίου συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ είναι 23.610,84 ευρώ.  
Το συνολικό ποσό οφειλής του Δήμου προς το συνεργείο εκτός του ανωτέρου ποσού είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ κατά δήλωση του υπεύθυνου του συνεργείου και πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν για την ομαλή συνέχεια της συνεργασίας.
Ο τρόπος πληρωμής όπως αναφέρει η σύμβαση με αριθμό πρωτοκόλλου 17786/26-7-2012 γίνεται μετά την παραλαβή εάν η επιτροπή δεν διαπιστώσει κακοτεχνία ως προς την ποιότητα της επισκευής και τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά καταβάλλεται στον ανάδοχο η αξία του εκάστοτε τιμολογίου.

Η προηγούμενη επιτροπή η οποία δεν μας έχει παραδώσει μέχρι σήμερα να φροντίσει για την εξόφληση των οφειλών προς το συνεργείο.

Σε όλα τα οχήματα και μηχανήματα που κυκλοφορούν είναι άμεσα και απαραίτητο να λειτουργεί με ευθύνη του οδηγού ή χειριστή ο δείκτης χιλιομέτρων ή ωρών και ο ταχογράφος.  Είναι τροχαία παράβαση η μη λειτουργία των δεικτών.

Να γίνει γνωστό σε όλους ότι τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου απαγορεύεται να τα κυκλοφορούν άτομα αναρμόδια χωρίς εξουσιοδότηση και κυρίως άτομα εκτός Δήμου.  Σχεδόν καθημερινά εισέρχονται στο συνεργείο οχήματα ή μηχανήματα.  

Πρόταση – Αίτημα προς τους κ. Αντιδημάρχους

Εως ότου οι οφειλές του Δήμου προς το συνεργαζόμενο συνεργείο μηδενισθούν και έως ότου συγκροτηθεί και λειτουργήσει το οργανωμένο γραφείο κίνησης  με υπεύθυνο προϊστάμενο μηχανικό Π.Ε. ή Τ.Ε. στο συνεργείο να πάνε οχήματα ή μηχανήματα που είναι άμεσα απαραίτητα και αναγκαία και έχουν σοβαρή βλάβη.

Τα οχήματα στο σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου ίσως είναι τριπλάσια των εργαζομένων με την ειδικότητα του οδηγού.

Αίτημα προς τους κ. Διευθυντές του Δήμου

  • Διοικητικών υπηρεσιών:   κ. Κανελλόπουλο Ι.
Nα χορηγηθεί στη νέα επιτροπή από το οργανόγραμμα του Δήμου ονομαστική κατάσταση των προϊσταμένων όλων των τμημάτων.
Ονομαστική κατάσταση οδηγών και χειριστών με οργανική θέση και συμβασιούχων καθώς επίσης και ονομαστική κατάσταση των εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων και εκλεγμένων συμβούλων που έχουν δικαίωμα και εξουσιοδότηση να κυκλοφορούν με οχήματα του Δήμου.

  • Οικονομικών υπηρεσιών:  κ. Χρήστου Σ.
Να γίνει γνωστό εγγράφως στη νέα επιτροπή το σύνολο της οφειλής από οχήματα και μηχανήματα έως την ημέρα παράδοσης –παραλαβής.

  • Τεχνικών υπηρεσιών: κ.  Καρίνο  Ζ.
Να κληθεί η υπάρχουσα επιτροπή να παραδώσει στη νέα  κληρωθείσα επιτροπή  όπως ο νόμος ορίζει.

Η νέα επιτροπή θα λειτουργήσει μετά τη παράδοση από την υπάρχουσα επιτροπή με υπογεγραμμένο πρακτικό παράδοσης-παραλαβής.

Παρακαλώ κύριε Πρόεδρε οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και οι Αντιδήμαρχοι  να ανταποκριθούν στα αιτήματα που αναφέρονται στις επιστολές  και να ανακοινώσετε τη δέσμευσή τους στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο κυρίως για τον τρόπο μετάβασης οχημάτων-μηχανημάτων στο συνεργείο.

Η εισαγωγή οχήματος ή μηχανήματος στο συνεργείο θα γίνεται με προγραμματισμό για σέρβις ή συντήρηση.  Οι έκτακτες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Τέλος σας ενημερώνω ότι ο κ. Σάλλαρης Αθ. κατά δήλωσή του είναι άτυπα υπεύθυνος για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου υπογράφοντας και ως γραφείο κίνησης.  Παράλληλα είναι και τακτικό μέλος της Επιτροπής γνωμοδότησης, συντήρησης, επισκευής και παραλαβής οχημάτων και μηχανημάτων.

Παρακαλώ να ελεγθεί από το νομικό σύμβουλο του Δήμου αν επιτρέπεται να μετέχει στη σύνθεση συλλογικού οργάνου το οποίο έχει αποφασιστική αρμοδιότητα ως φυσικό πρόσωπο που μετέχει σε γνωμοδοτικό όργανο.  
Να απαντήσετε εγγράφως.


Λέκκας Βασ.
Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ.  Παρακαλώ οποιονδήποτε παράγοντα που έχει έγγραφα στοιχεία πως λειτουργεί η επιτροπή και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές της να τα αποστείλει στο φάξ:  2295041931 Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: