Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Γιώργου Γιαμαρέλου.




Από Γεώργιο Χρ. Γιαμαρέλο
Δημ. Σύμβουλο Δήμου Ωρωπού

                                            
                ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΩΡΩΠΟΥ

                                                             ΜΕΡΟΣ 1ον
ΚΟΙΝ.
1)Γραφ. Υπουργού Εσωτερικών
2)Γραφ. Περιφερειάρχη Αττικής
3)Τοπικό Τύπο                                                               Ωρωπός,  Πέμπτη 4-4-2013

                                                 Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισες,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13-3-2013, μεταξύ των άλλων ανακοινώσεων μου ήταν και η ακόλουθη:
«-κ. Δήμαρχε έχει παρέλθει αρκετός χρόνος , συμπληρώνεται σήμερα ένα οκτάμηνο,από τα δημοσιεύματα  κάποιων εκ των ειδικών συνεργατών σας και άλλων ατόμων της αυλής σας, σχετικά με το ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα του Δήμου μας, και είχατε δεσμευθεί να λάβετε θέση, επ΄αυτών, δημοσίως.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε πραγματοποιήσει αυτό που είχατε δεσμευθεί να πράξετε και ως εκ τούτου αντιλαμβανόμενος την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεστε σας απαλλάσω από αυτή την υποχρέωση.
Δεν μπορώ όμως να σας στερήσω την πατρότητα αυτών των κατάπτυστων δημοσιευμάτων  και να μην δηλώσω ότι μέσα από τα δημοσιεύματα αυτά προβάλλει ανάγλυφα η προσωπικότητα του Δημάρχου Ωρωπού ,σε όλο της το μεγαλείο.
Ας τα διαβάσουν λοιπόν οι συνάδελφοι δημοτικοί Σύμβουλοι , διότι αφορούν  και  όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι πολίτες για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.»
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα παρακάτω δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Oropos Opinion – To βήμα του Ωρωπού»:

  1. «Απορριπτική η απόφαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών για το “σήμα” του Δήμου(12 Ιουλίου2012)».
2.-  « Ουδείς άμοιρος ευθυνών (14 Ιουλίου2012)».
4.-  «Σε ένα παράλληλο σύμπαν (19 Ιουλίου 2012)».
5.-  «Aπολογία; ( 20 Ιουλίου2012)».
Θα ήθελα εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι:
Δεν έχω τίποτε ούτε με τους φερόμενους ως συντάκτες των κειμένων αυτών, διότι ως έμμισθοι σύμβουλοι του δημάρχου  ήταν υποχρεωμένοι  να εκτελέσουν εντολές  και οδηγίες του. Ούτε πάλι με τα άτομα της αυλής του δημάρχου , διότι η φιλοδοξία του καθενός και ο τρόπος ικανοποίησής της, είναι προσωπικό του θέμα  και τον χαρακτηρίζει.
Επιθυμώ από πλευράς μου επιγραμματικά να σημειώσω  ότι σε  οκτώ ημέρες ( από τις 12 έως τις 20 Ιουλίου 2012) έχουμε πέντε δημοσιεύματα! Ένα καθημερινό σχεδόν βομβαρδισμό με κείμενα προερχόμενα από έμμισθους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου Ωρωπού.
Μέσα από τα κείμενα αυτά ξεχειλίζουν:

  • Ο  πανηγυρισμός !... για την απόρριψη του σήματος.
  • Η  άγνοια, η χλεύη, η επιπολαιότητα, η εχθρική συμπεριφορά  και  ασέβεια στην ιστορία και την μυθολογία της περιοχής μας !....  
  • Η κατασυκοφάντηση  και ο διασυρμός του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, διότι ομόφωνα αποφάσισαν, παρασυρθέντες «από το παραλήρημα του εισηγητού», να τιμήσουν,στο ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα του Δήμου μας, τον Αμφιάραο και το Αμφιαράειο ως αδιαφιλονίκητους φορείς αρχών και αξιών με πανανθρώπινη αποδοχή.
  • Oι  απαξιωτικές και πολλαπλώς προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπο του  τελικού εισηγητού, ο οποίος σημειωτέον , μετά από προσωπικό  τηλεφώνημα  και  επίμονες παρακλήσεις του ίδιου του δημάρχου, την παραμονή  του Συμβουλίου αργά το βράδυ , δέχθηκε να είναι ο εισηγητής, αφού είχε προηγηθεί,  πρό  ολίγων ωρών, ένα επεισοδιακό προσυμβούλιο  στο  Πολυδένδρι, όπου πολλοί από τους Συμβούλους της παράταξης εξέφρασαν τις  εντονότατες αντιρρήσεις τους  στην εισήγηση, στις προτάσεις και απόψεις του μέχρι τότε  εισηγητού, ειδικού συνεργάτη, του δημάρχου.
  • Η συκοφαντική δυσφήμηση και ο διασυρμός των  καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στον άτυπο αυτό εθελοντικό-χωρίς αμοιβή-  διαγωνισμό , για την φιλοτέχνηση του ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος του δήμου.
  • Οι  πολλαπλοί κίνδυνοι  διαίρεσης της  Κοινωνίας με  απόψεις, πράξεις, και  μεθοδεύσεις που δημιουργούν κλίμα διχασμού, μισαλλοδοξίας, απραξίας, αδιαφορίας και απελπισίας.
  • Οι τόσες άλλες ανοησίες , και κακοήθειες, ων ουκ έστι αριθμός , τις οποίες μπορεί ο καθένας να συλλέξει από την προσεκτική μελέτη των κειμένων που ανέφερα, ανατρέχοντας στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα , «Oropos Opinion – To βήμα του Ωρωπού», που είχαν σαν σκοπό να ενσπείρουν τον τρόμο, να επιβάλλουν την «σιωπή των αμνών»,  την τυφλή υπακοή, την αποδοκιμασία κάθε διαφορετικής άποψης, την παραίτηση….
               Εδώ βάζω μία τελεία. Ολοκληρώθηκε το1ο ΜΕΡΟΣ .
               Σε λίγες ημέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα το 2οΜΕΡΟΣ .  
Η παρούσα κοινοποιείται στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, και του Περιφερειάρχη Αττικής, για ενημέρωση και ανάληψη ενδεχομένως πρωτοβουλιών , εάν κριθεί , ότι τούτο εμπεριέχεται στις αρμοδιότητες και την αποστολή τους ή επιβάλλεται από τις δημιουργηθείσες ή δημιουργηθησόμενες, καταστάσεις.

                                                                                                   Με τιμή,

                                                                                      Γεώργιος Χ. Γιαμαρέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: