Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.
Αθήνα, 11/04/2013
 
Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρού, σχετικά με την διάθεση 90 τόνων απορριμμάτων ημερησίως από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας επισημαίνει τα εξής:
«Ο κ. Σγουρός, Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με την μεταφορά και διάθεση 90 τόνων απορριμμάτων ημερησίως από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής για χρονικό διάστημα έξι μηνών, ζήτησε από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ να συνδράμουν στις προσπάθειες του ΕΔΣΝΑ να διατηρήσει τον ΧΥΤΑ Φυλής σε άριστη κατάσταση. Συγκεκριμένα ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, να διεξάγει αυστηρούς περιβαλλοντικούς ελέγχους για τη σύσταση και προέλευση των απορριμμάτων που θα μεταφερθούν. Προκύπτει το ερώτημα εάν ο κ. Σγουρός, με την ίδια αποφασιστικότητα θα ανασύρει στην επιλεκτική του μνήμη και θα λάβει υπόψη του, την Έκθεση μερικού ελέγχου τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, για τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση «Μαύρο Βουνό» στο Γραμματικό Αττικής. Έκθεση που εξέδωσε η ίδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ στις 18/2/12, στην οποία διαπιστώνονται από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τεράστια σφάλματα, κραυγαλέες παραλείψεις και αυθαιρεσίες στο στάδιο σχεδιασμού και αδειοδότησης του έργου. Εκτός και εάν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και τα πορίσματά τους, είναι για τον κ. Σγουρό, κατ’ επιλογή αξιόπιστα και αξιοποιήσιμα ανάλογα πάντα με τις μνημονιακές επιταγές και ‘’εξυπηρετήσεις’’».

 Αν και ανήκω σε διαφορετικό πολιτικό χώρο δεν μπορώ παρά να σχολιάσω θετικά την παρουσία του βουλευτή Αττικής Γιώργου Πάντζα στον Ωρωπό. Από την στιγμή που εξελέγη είναι πάντα παρών στην περιοχή μας. Έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με προβλήματα του τόπου όπως η ποιότητα του πόσιμου νερού, τα Διόδια Αφιδνών και τα ζητήματα που προέκυψαν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού.

Παραπάνω παραθέτω την τελευταία δήλωση του για την διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική. 
  (Η συντάκτρια του blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: