Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους



Οινόφυτα 3/3/2015

Δελτίο Τύπου
2η Συνάντηση:
«Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους»

 Η Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου Β’, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας, του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων, λειτουργεί το πρόγραμμα «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους».
Σκοπός των ομάδων είναι μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας. Με αφορμή κάποιο επιλεγμένο βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας και με το συντονισμό της ψυχολόγου κα Χριστίνας Ρασιδάκη, η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά, υποστηρικτικά  και να αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για «βιβλιοθεραπεία»
 Οι Ομάδες Ανάγνωσης απευθύνονται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου. Μια φορά το μήνα, στη συνάντηση της Ομάδας, αφού επιλέξουν ένα σχετικό με το κείμενο θέμα, (μοναξιά, άγχος, φιλία, εξαρτήσεις κ.α.),  το προσεγγίζουν βιωματικά και το συζητούν διεξοδικά, με το συντονισμό της ψυχολόγου.
Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στο χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση.
Η δράση θα συνεχιστεί για όλο το σχολικό έτος. Επιπλέον, στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν αρκετά βιβλία που αναφέρονται σε θέματα που απασχολούν τους εφήβους και τους γονείς του.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2262032168
email: info@lib-ieronimoub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: