Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τι συμβαίνει τελικά με τις παραλίες του Ωρωπού?

Μικρή αναστάτωση έχει προκαλέσει πρόσφατη δημοσίευση που αναφέρει μεταξύ άλλων πως αρκετές παραλίες του Δήμου Ωρωπού είναι ακατάλληλες για κολύμβηση. 

Η έρευνα για την καταλληλότητα των νερών πραγματοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και χαρακτηρίζει ως ακατάλληλες τις 10 από τις 29 παραλίες του Δήμου Ωρωπού από τις οποίες έγινε δειγματοληψία. Δείτε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας στον σύνδεσμο: 
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/aftes-einai-oi-paralies-pou-krithikan-akatalliles-stin-attiki  
Από την μεριά του κράτους τώρα, ο κρατικός φορέας που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο καταλληλότητας των υδάτων για κολύμβηση είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Στην ιστοσελίδα της Γραμματείας που υπάγεται στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορεί κανείς να βρει στοιχεία επικοινωνίας με την Γραμματεία. (Ειδική Γραμματεία Υδάτων).
 Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λειτουργεί «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας»  με κάθε παραλία να έχει τον δικό της αριθμό "ταυτότητας".
 Για το 2015, εντοπίσαμε πως έχουν δοθεί στοιχεία στην δημοσιότητα, ενώ μέχρι το 2014 τουλάχιστον οι παραλίες του Ωρωπού χαρακτηρίζονται από την Γραμματεία ως "Εξαιρετικής" ποιότητας για κολύμβηση.
Η αλήθεια είναι πως στην περιοχή μας υπάρχουν σοβαρά Περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η ρύπανση του Ασωπού, έλλειψη βιολογικού καθαρισμού κλπ. που σίγουρα επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του θαλασσινού νερού. Σημασία έχει κάθε φορά και το σημείο δειγματοληψίας.
 Η τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από την κεντρική εξουσία και κυρίως ο Δήμος θα μπορούσε να ενημερωθεί αρμοδίως και να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες μιας και το θέμα είναι σημαντικό τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε σύνδεσμο "ταυτότητας" από παραλία στο Χαλκούτσι:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ, π.χ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ κ.λπ. ΣΤΑ 200 Μ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 201 Μ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ, π.χ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ κ.λπ. ΣΤΑ 200 Μ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 201 Μ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.