Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

   Ωρωπός, 12 Οκτωβρίου 2017
Η ανάπτυξη και η συνακόλουθη μείωση της ανεργίας, αποτελούν κοινό και αδιαφιλονίκητο στόχο της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και   της ελληνικής  κοινωνίας.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι από αυτή τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η χώρα και η ελληνική κοινωνία, δεν θα μας βγάλουν οι ξένοι αλλά θα πρέπει, πρωτίστως, να στηριχτούμε στους εαυτούς μας και στις πολλές δυνατότητες παραγωγής και οικονομικής ανάπτυξης που υπάρχουν σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Αποτελεί επίσης κοινή πεποίθηση ότι το κράτος δεν μπορεί να γίνει εργοδότης όλων των πολιτών. Μονόδρομος για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι η ανάληψη  πρωτοβουλιών, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας, για την βελτίωση των εισοδημάτων τους.
Χρέος όλων όσοι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αναπτυξιακή διαδικασία,την κάθε είδους  παραγωγική ενασχόληση, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό,τον αθλητισμό,την προσφορά υπηρεσιών,την γνώση, την επαγγελματική εμπειρία και την ικανότητα να βλέπουν τους δρόμους που οδηγούν στην ανάπτυξη, να δημοσιοποιούν  τις ιδέες και τις προτάσεις τους.
Μια ιδέα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια γιά ένα άτομο, ένα επαγγελματικό κλάδο, μια πόλη, ένα λαό ή ακόμα και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές χώρες ή επιχειρήσεις αναζητούν ιδέες και σε πολλές περιπτώσεις, διαθέτουν αρκετά χρήματα για να τις αγοράσουν.
 Μιά  καλή ιδέα μπορεί επίσης να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ακόμη καλύτερη ιδέα.
Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να αξιοποιηθούν οι σκέψεις, οι ιδέες και οι προτάσεις του κάθε πολίτη που βλέπει τρόπους ανάπτυξης του χωριού του , του δήμου, της διοικητικής του περιφέρειας, της Χώρας και της Ευρώπης (γιατί όχι;).
Ατμομηχανή κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας είναι ο ιδιώτης επιχειρηματίας. Σήμερα, οφείλουμε να δεχθούμε ότι ο επιχειρηματίας που ακολουθεί τους νόμους(νόμοι που του δίνουν κίνητρα να εντείνει τις προσπάθειές του και να διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων του) και προσφέρει το θείο και δυσαπόκτητο αγαθό της εργασίας σε άλλους συνανθρώπους, είναι, κατά την άποψη του γράφοντος, ξεχωριστός πολίτης και η πολιτεία οφείλει να τον περιβάλλει με ιδιαίτερες τιμές και διακρίσεις.
Η ιδέα της τράπεζας ιδεών για την ανάπτυξη, εφόσον κρίνεται ενδιαφέρουσα και επωφελής, επαφίεται για την υλοποίησή της στον πατριωτισμό και την αίσθηση καθήκοντος που πρέπει να έχουν όλοι όσοι εκ της θέσεώς των είναι αρμόδιοι και υποχρεωμένοι να ενδιαφέρονται, να προσπαθούν και να αγωνιούν για την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσων εργασίας όπως π.χ. δήμοι, περιφέρειες, υπουργεία ανάπτυξης, εργασίας, πολιτισμού, τουρισμού κλπ καθώς και τα πολιτικά κόμματα.
Ο Δήμος Ωρωπού έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης κορυφαία των οποίων ,κατά την άποψη του γράφοντος, είναι η τουριστική, η οποία εάν αξιοποιηθεί σωστά θα προσφέρει τις προϋποθέσεις  ν΄ αναπτυχθούν και ν΄ ανθίσουν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι.                                                                                          

                                                                                   Με τιμή, 
                                 Γιώργος Γιαμαρέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: